Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ZABA.

– to stalno nadokupljujem.

– a dionica sve skuplja i skuplja, nešto sasvim suprotno od padajućih noževa, ovo su izgleda rastući noževi.

– a bivši direktor prodaje i prodaje.

– zašto dižete i dižete te kupovne naloge ???

ivana7, 04.09.2021. u 17:02

KODT.

– mislila sam i toga malo kupiti, ali digli je ponovno na 2.000 kn.

– imam dosta tih dionica, dionica je dosta skupa a dividenda gledano u % stvarno mala.

– zašto se tu pumpa cijena stvarno nemam pojma.

‘Skupa je’ jer košta 2000 kuna? Ima nisku dividendu, slažem se, ali meni se čini privlačna i dosta jeftina – P/E <10.

Ali isto je jako slaba likvidnost na njoj. Ne tako slaba kao na tvojoj ljubljenoj MDKA, ali svejedno…

ADPL smatram da ga se može vidit i ispod 170 kuna ove jeseni. Međutim ne smatram da je greška kupovati ga i sada pa spuštat prosjek pomalo. Na nj sam prošle godine iskusio tih padajućih noževa. Na kraju sam zaradio jer sam držao glavninu do početka ove godine kad sam iskrcavao po 185kn. Ostatak sam brao dividendu. Ali ni blizu zarada ko na PODR i ERNT. PODR nemam ništa od kad je došla Dalićka. Ako nemam povjerenja u upravu, nemam što raditi u datoj dionici. ERNT sam dupkom pun i još ću pojačat.

Daj umjesto ovolikog bombardiranja ovdje na Best Buy, razotkri tu i tamo na Razotrkivamo portfelje. Da malo, kako je tamo kolega sugerirao, oživimo temu. Tvoj se često mijenja jer trejdaš, ali kad već imaš volje toliko pisati, da ga bar jednom mjesečno podijeliš s nama, bio bih ti zahvalan. Ja sam se razotkrio prošloga mjeseca. Quid pro quo, Ivana. Quid pro quo.

Ja bih kolegici Ivani savjetovala da bude malo sazetija jer ce ovo sve rijetko tko procitati.

Ljude tolika kolicina odbije. Pa joj uzalud toliki trud.

ivana7, 04.09.2021. u 16:28

ATPL.

– i to sam ovaj tjedan uspjela kupiti dosta povoljno, ali cijena po malo klizi dolje.

– već imam dosta tih ATPL dionica, e sada kapitalizirati neto dobit ili čekati u dionici ili prodati dio, stvarno nemam pojma, a mišljenja sam da i većina vas nema pojma za odgovor na ovo pitanje.

Da, to povoljno je svaki tjedan skuplje 🙂

Mislim da Vam nitko ne moze savjetovati nista. To morate sami odluciti.

Ja imam 50% iznosa u Atpl stalno i biti ce tu neodredjeno vrijeme, a sa 50% trejdam. Svaki dan kupim/prodam. U padu kupujem, u rastu prodajem.

7SLO.

– napokon je počeo padati.

Informanka.

– i u ovom tjednu lijepi rast +0.9%, i to bi bilo u ovoj godini 22.5%.

– portfelj mi je porastao zbog nerealnog rasta dionica MDKA, IKBA, OPTE, ATPL…

– ali neke dionice su mi i padale np. KODT, JDGT…

– dosta sam trgovala ovaj tjedan, o tome u idućim postovima.

SPAN.

– to mi je u ovom tjednu najveća trgovina, nova dionica, IPO.

– nisam ju reklamirala, stvarno nisam sigurna je li to BB dionica.

– puno sam čitala o toj dionici, vidi se kako su očito puno radili na poboljšanju izvješća.

– np. kancelarijski troškovi su im pali s 3M na 2M, to izgleda kao sitnica ali je stvarno velika stvar toliko uštedjeti.

– e sada ono bitno dividenda, o tome se nisu konkretno izjasnili.

– kada taj IPO prodaje država velika vjerojatnoća je da će to ići po nekoj jeftinijoj cijeni, kod privatnika to obično ili redovito ide po onoj skupoj cijeni.

– do kraja mjeseca ćemo vidjeti je li to bilo jeftino ili skupo, ako ju niste kupili na IPO biti će toga na burzi, ako cijena bude nešto veća ja ću to prodavati da smanjim poziciju.

– dobro je da imamo izlistanu novu dionicu, a sama firma mi izgleda o.k.

ivana7, 04.09.2021. u 17:15

HPB.

– jeftino sam to kupila.

– ali što s time, ne volim državne firme.

– možda isto tako kako sam ga jeftino kupila jeftino ga i prodam.

– evo prodala 50% toga HPB, po malo većoj cijeni, ali je to i dalje bagatelno jeftino.

– da tu ima dividende sigurno ju ne bi prodavala.

– može se tu zaraditi i na rastu cijene, ali meni se ne da čekati.

ivana7, 04.09.2021. u 16:28

ATPL.

– i to sam ovaj tjedan uspjela kupiti dosta povoljno, ali cijena po malo klizi dolje.

– već imam dosta tih ATPL dionica, e sada kapitalizirati neto dobit ili čekati u dionici ili prodati dio, stvarno nemam pojma, a mišljenja sam da i većina vas nema pojma za odgovor na ovo pitanje.

– tu smo imali veći pad cijene, i što sada ???

– donosim kockarsku odluku “kupujem”, i pogodim.

– idući tjedan tu mi ide prodaja 1/3.

ivana7, 04.09.2021. u 16:20

ADPL.

– kupila sam i malo toga ADPL, ali mi se ne sviđa kupovati padajuće noževe.

– a opet mi se nekako ne da prodati sve dionice ADPL.

– cilj mi je dokupljivati po malo, dokle će ADPL padati stvarno nemam pojma.

– možda bi tu bilo puno pametnije čekati i kada krene rast kupovati.

– tu sam puno razmišljala, i na kraju potpuno kriva odluka.

– idem praviti “stop loss”, srećom samo 2/3 dionica, ali imala sam puno toga.

– trebao mi je svježi keš za kupnju SPAN na IPO-u, mislim da je upravo taj SPAN dosta utjecao na moju krivu odluku.

– ali tko radi taj i griješi, možda ispadne sve i dobro, bitno mi je da taj ADPL nisam prodala s gubitkom.

– a nadam se da cijena ADPL neće odletjeti puno gore, pa ću ga po malo nadokupljivati.

ivana7, 04.09.2021. u 16:38

MDKA.

– mislim da će ova cijena dionice MDKA dočekati iduće godine do dividende.

– ali to ne znači da tu neće biti padobranaca koji će ju prodavati po prvoj kupovnoj cijeni.

– trenutna cijena nam daje div. prinos od 5.47% što i nije toliko loše.

– ako poslovanje firme dozvoli dogodine isplatu div. od 2.000 kn to bi automatski lansiralo cijenu dionice na 30.000 kn.

– ali da ostane ovako kako je i sada ne bi se bunila.

– tu stavim nalog za najbolju kupnju na 25.000 kn, i ne mogu vjerovati, na toj cijeni me lipare.

– maknem nalog, keš mi treba za IPO SPAN, i nema vam više kupnje na 25.000 kn, kupnja se spustila na 24.000 kn.

– ali sada se spušta i prodaja, Zločesta gospođa nam prodaje svoje dionice za 26.000 kn.

– slobodno čekajte na nižim cijenama, biti će tu padobranaca.

ivana7, 04.09.2021. u 17:11

ADRS2.

– to sam kupila jeftino, dobila div.

– a što sada, cijena se digla i stoji li ga stoji.

– sve mi se čini da će mi idući tjedan ići u prodaju.

– i išlo u prodaju, ali nitko to ne želi kupiti po onoj cijeni koliko ja tražim za te dionice.

New Report

Close