Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ovo oko analitičara Rba ; znači, priprema se shopping u velikom stilu! [thumbsup]

Koji bi bili razlozi za optimizam ?
[/quote]
kod analitičara uvijek pila naopako.
[/quote]

Dakle analiticiri kupuju dionice. Zasto ?

Jedino sto ja vidim pozitivno su ove solidne aukcije u Italiji i Spanjolskoj (ako se situacija u kojoj je yield na 10-year-Italian-bond 6.6%, moze svati solidnom) danas.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ne pila naopako da kupuju ili prodaju, nego pila naopako da nema pojma o čemu pričaju i da su najoptimističniji na vrhu i najpesimističniji na dnu.

Micek pusti ti njih, kaj bumo nas dvoje?
Da uskočimo u vlakić ili da čekiramo povratnu short kartu?

[kiss]

[kiss]

ja ću se, micika, uhvatit opet kave, to mi se čini kao najjednostavnije prilika na 235 USD.
EURUSD je jučer pokazao prvi znak volje za životom, kad bi on malo krenuo bilo bi 500 – 700 pipsa i vjerovatno širi rast većine tržišta. sviđaju mi se i Ford, GM, HP… možda neka banka. al nisam se još sam sa sobom dogovorio.

Nema veze, što se naši dogovori tiču ostalih [kiss]

Ali idem viditi i coffee, što da gledam, koji nivo cijene?

[kiss]

ja ću se, micika, uhvatit opet kave, to mi se čini kao najjednostavnije prilika na 235 USD.
EURUSD je jučer pokazao prvi znak volje za životom, kad bi on malo krenuo bilo bi 500 – 700 pipsa i vjerovatno širi rast većine tržišta. sviđaju mi se i Ford, GM, HP… možda neka banka. al nisam se još sam sa sobom dogovorio.

[/quote]

VW?

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

[kiss]

[/quote]
VW?
[/quote]
Ne volim europske dionice, ali bi uzeo Thyssen Krupp.

[kiss]

[/quote]
VW?
[/quote]
Ne volim europske dionice, ali bi uzeo Thyssen Krupp.
[/quote]

Zašto Thyssen?

OCF pada, FCF-a nema, najveći dio prihoda iz Njemačke, EU(koji imaju problema na kratki rok) željezo i oprema u građevini i brodogradnji. Željezo će cijena padati zbog svjetskog usporavanja rasta(na kratki rok) što je ok ali pad cijene željeza je zbog pada gradnji u real estateu i brodogradnji. Ok možda znaš nešto što ja ne ali ja nebi Thyssen nikako uzimao.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Ne pila naopako da kupuju ili prodaju, nego pila naopako da nema pojma o čemu pričaju i da su najoptimističniji na vrhu i najpesimističniji na dnu.

Ja isto mislim da je to cesce rezultat neshvatanja poslovnih modela nego lose namjere. Medutim, ne treba ih kriviti ogromna vecina hrvatskih tvrtki je nevjerojatno netransparentna tako da ih je to nemoguce kvalitetno analizirati.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Zašto Thyssen?

OCF pada, FCF-a nema, najveći dio prihoda iz Njemačke, EU(koji imaju problema na kratki rok) željezo i oprema u građevini i brodogradnji. Željezo će cijena padati zbog svjetskog usporavanja rasta(na kratki rok) što je ok ali pad cijene željeza je zbog pada gradnji u real estateu i brodogradnji. Ok možda znaš nešto što ja ne ali ja nebi Thyssen nikako uzimao.

Ako im je Europa glavno trziste onda to nema puno smisla. Englezi, Poljaci i Ukrajinci su upravo zavrsili velike investicijske projekte za OI i EC tako da kod njih potraznja za ljezom moze samo padati. Spanjolci i Irci su nagradila na narednih 20 godina. Mnoge Europske mjere su pritisnute mjerama stednje i moraj smanjiti investicije u infrastrukturu.

Nema veze, što se naši dogovori tiču ostalih [kiss]

Ali idem viditi i coffee, što da gledam, koji nivo cijene?

Evo ja sam sad uzeo prvi dio na 227,50.
Bježim ako padne ispod 220.

petak, 13.

– evo me nako kraćeg odmora.
– nisam ništa trgovala, odmarala i uživala.
– a portfelj mi je ove godine u plusu +0.999%., ipak puno bolje nego +0.666%.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close