Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Slažem se sa svime što ste napisali kolega Lopina, prevelike je novce uvalila u pogrešne dionice tipa da ne spominjem KODT koji ima 2x više dionica i cijena mu je 30% iznad prosjeka i k tome tek će početi praviti gubitke u poslovanju.

KODT.

– tu imamo 2x više dionica jer je firma prošle godine podijelila dividendu u dionicama, svoj kapital koji su mogli podjeliti u dividendi su podijelili u obliku dionica.
– a cijena je sada 30% veća i imamo dividendu od 55.18kn, plus zadržane dobiti cca 100kn.

– sama firma trenutno najbolje posluje u RH, te izvozi cca 90% proizvodnje u četrdesetak zemalja svijeta.
– zanimljivost, naše dvije tvornice transformatora pokrivaju 3% svijetskog tržišta.
– zbog toga je ta firma dobila sve žive nagrade koje postoje u ovoj zemlji.

– ako ovako nastave raditi cijena uskoro ide na 1.500kn .
– samo morate znati kako i na 2.000kn ovo nije nikako skupa investicija.
– fundamenti na ovoj dionici su svakako najbolji na ZSE.

– I love this game.
Pozdrav !

Imamo kolegice postove kako ste kupovali po 1500 i 1600kn i to je dokumentirano.

ERNT.

– imate i kako sam prodavala nešto na 1,649kn .
– većina zadnje kupnje je išla nešto sitno ispod 1.600kn.
– pa tome morate nadodti dividendu 190kn.
– ERNT je i više nego o.k. dionica.

– gospon Splićo koliko ste vi zaradili na MGMA koju ste kupovali po 20kn ili na ostalim građevinarima od kojih vam je sastavljen portfelj.
– vaša sreća u nesreći je što vam je portfelj vrijedan 12.500kn pa teoretski i niste izgubili neke velike novce.
– a sve te gubitke će te bez problema umanjiti ovoga ljeta intenzivnim skupljanjem boćica.

– I love this game.
Pozdrav !

Kolegice Ivana7 obuzdajte živce jer Vas odaju kako ste u velikim gubicima.
Meni je iskreno žao što gubite cijelo vrijeme i što će ti gubici postajati veći.
Kupujete cijelo vrijeme krive dionice i sad Vam je krivo jer ste pogubili novce.
Al dobro, svatko ima svoj stil, a Vi ionako ste nasljedili novce pa je red da ih vratite.
Ostaju poslovi smetlarenja i noćnih kopanja kanala, al takva je ovo situacija da i penzićke kopaju u svojoj 67.g. Nije to ništa loše da Vi radite.
P.S. S obzirom da ste u poznim godinama ne vidim načina kako da izađete bez minusa jer život je prebrz, sad traje pa ga nema.
Mislim da je Vama najpametnije obratiti se velikim i mudrim ulagačima tipa kolege Lopine, kolege pofuka (mala slova po želji kolege), Tigrusa umjetnika, ….

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

– imate i kako sam prodavala nešto na 1,649kn .

Da, kupili ste 50kom po 1600,a prodali samo 1komad i to po 1510kn. Al budete i ovdje pogubili to nešto sitno love koja je ostala od početnih milijuna, jer Vi uistine ne znate.
KODT zaboravite preko 1500kn jer nema šanse idućih 5.g. uz ovakve cijene i uvjete.
Pitajte kolegu pofuka jer je on vrsni expert na TEP-u i može Vam dati odlične savjete.
Al mogu i ja pomoći ako me samo lijepo zamolite.
Jer siromašnima i starima treba pomoći.

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

Za KODT nemam pojma, ali previše njih hvali tu dionicu i to mi je mala kočnica.

Ono što mi iapk zvuči kao realnija bliska budućnost je pad HT-a i ADPL-a. HT ima loše oscilatore, a ADPL dva velika tereta ( puno dionica kupljenih po 110, a i dividenda 12.07.11 ). Nekako zajedno bi mogli rasti poslije 12.07.11. ???

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Al mogu i ja pomoći ako me samo lijepo zamolite.

gospon Splićo.

– ovo je jako lijepo i za svaku pohvalu.
– ali na žalost ne možete pomoći ni samom sebi.
– sijetite se onih nekih vaših prošlih nickova, splićo 1,2 i 3, pa Deniro da dalje ne nabrajam.
– svaki od tih likova je neslavno bankrotirao.
– a i s ovim najnovijim likom Machete niste imali doslovno niti jedan jedini pogodak.
– MGMA 50% portfelja na 20kn, pa građevinci, možda ZVSV sa sitnim plusom, ali to će te odmah prodati kad vam bude +5%, ali kako mislite nadoknaditi sve te puste ostale minuse.
– mislim kako je ipak došlo vrijeme za jedan novi nick.

– a kod mene doslovno bez greške, s tim vašim izmišljanjem ispadate i više nego smiješni.

– I love this game.
Pozdrav !

– a ja sam mislila kako imate pojma jer ste se na temi KODT pohvalili kako ste to prodali na 950kn jer ide na 700kn.
– a prije toga je bio fenomanalni gubitak na Đakovštini gdje vas je navukao gospon Lopina.
– pa teški gubitci na građevinarima.

– samo zbog vas smo izmislili Lorisov poučak, koji je barem do sada radio bez greške.

– I love this game.
Pozdrav !

Naime niste u toku na LKPC očito, cijena je potpuno očekivano pala zbog prolaska dadna koji je bio zadnji za sudjelovanje u dokapitalizaciji. Pri tome su neki očekivali pad i ispod 1 000 kuna.

Rasna odnosno financijska diskriminacija.

– na toj dionici dosta toga me potsjeća na aparthejd.
– a ja sam barem na ovoj temi nacijonalno i vjerski tolerantna prema svima, i crnima i bijelima.

– ali nije u redu od ove države da jednima daje a drugima uzima, ovom prilikom mislim na dionice LKPC.
– ova država radnicima velikodušno prodaje dionice po 400kn, a to radi iz jadnih pobuda, samo da bi ti na sljedećim izborima glasovali za HDZ.
– daju i seljacima da bi glasovali za one glupe seljake u vladi.
– daju određenim skupinama, a u međuvremenu pljačkaju zemlju do besvjesti i nemoralno nas zadužuju.

– i sada ću ja tu dionicu plaćati 1.500kn !!!!!!!!
– i kupovati ju od radnika koji su to dobili za 400kn.
– ma da znam da će ići na 10.000kn neću, ne zanima me.
– za mene ta dionica više ne postoji.

– a vama gospon Plavi, iskreno želim što veću zaradu na toj dionici.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

I sada je nakon 5 mjeseci napokon napisan Prospekt za dokapitalizaciju a mali dioničari bi trebali dionice uplatiti po 1.200 kn .

Nije nevažno reči da su radnici kupili dionice po 400 kn !

Čak 51.771 dionicu su kupili po 400 kn a nama hoće uvaljati po 1.200 kn .

Među sobom su podjelili dionica vrijednih 77.000.000,00 kn i platili ih svega 20 miliona .

S time su LKPC , Državu i nas ostale male dioničare oštetili za čak 57.000.000,00 kn !

Dali je to pošteno ?

Dali smo mi opljačkani ?
[/quote]

Niko ne komentira LKPC .

Jel se slažete sa ivanom 7 ?

Jel to Best buy dionica u dokupu (800 do 1.200kn) ?

Gospodo , prestanite se svađati i budite konstruktivni .

.

pusti, bas je dobro, ivana nema jezicinu nego katanu, sama protiv svih, toshiro mifune foruma [lol]

– a ja sam mislila kako imate pojma jer ste se na temi KODT pohvalili kako ste to prodali na 950kn jer ide na 700kn.
– a prije toga je bio fenomanalni gubitak na Đakovštini gdje vas je navukao gospon Lopina.
– pa teški gubitci na građevinarima.

– samo zbog vas smo izmislili Lorisov poučak, koji je barem do sada radio bez greške.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Da,

ali ne sjećam se tog KODT-a niti da sam kupovao kao ni prodavao.
Ovo dalje je točno mada obrnutim redosljedom, ali nemogu se oteti dojmu kako uživate u tuđem gubitku ?

P.S. U DKVS sam ušao sam bez Lopine !

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

pusti, bas je dobro, ivana nema jezicinu nego katanu, sama protiv svih, toshiro mifune foruma [lol]
[/quote]
Jel da? Slažem se s vama, kolega. [thumbsup]
Otkada sam prokužio ove verbalne duele, više pratim ovaj thread nego one dionica iz mog portfelja… 🙂

Stvarno ne razumijem zašto još raspravljate o KODT kad svi znamo da je to jedna od najboljih investicija na ZSE, i kao firma i kao dionica.
Šta je tu toliko loše ako joj cijena jedan dan padne 5 ili 6%,
Takve prilike treba iskoristiti i podebljati portfel. Ovo ipak nije dionica za burek investitore, nego nešto kao obiteljsko srebro što se drži generacijama.
Njenu pravu vrijednost tržište će kad tad prepoznati.
Istina kad i purani polete dobro bi bilo prodati i ovakve diovnice pa pričekati smirivanje za ponovni ulazak, ali onaj tko nije u stanju prepoznati takve situacije sigurno neće ništa izgubiti ako je kupi po ovim cijenama i samo ubire dividendu, koja je ipak veća nego kamate u banci a novac uložen u ovu dionicu po ovim cijenama dugoročno možda čak i sigurniji nego u banci.
Lijep pozdrav !

New Report

Close