Najbolja dionica uskoro biti če euro i franak,i to ubrzo do tada računajte i gledajte u gledalicu .95 posto sam se izvuko sa značajnim minusom,i ako nekom treba pomoč kako izgubit 2 miliona kuna na HR burzi
rado ču mu objasnit [cool]
Ne djeluješ baš kvalificiran da dijeliš savjete 🙂
Al čim skupim dva miliona, šaljem pm 🙂
..kolegice ivana7..vidim da ste upućeni.volija bi čut mišljenje i TISKU..????
TISK.
– dosta potcijenjena kako i velika većina naših dionica.
– te ako tržište krene gore svakako će ta dionica pratiti tržište.
– FA.
– prihodi skoro 3 milijarde, a na toliki promet dobit smiješno mala.
– tako da im je p/e užasno velik, a dosta velika im je i kreditna zaduženost.
– dividende tu nema.
– ali imam neki osjećaj kako se iz te firme izvlaći lova, jer na toliki promet tako mala dobit, nešto tu nije u redu.
– kada povećaju zaradu tada će se p/e smanjiti, e to treba čekati.
– e sada možete vjerovati u tu dionicu i kupovati je jer je jeftina.
– ponekad i ja tu uđem, ali s malom lovom.
– trenutno me zanimaju neke druge dionice.
– I love this game.
Pozdrav !
Najbolja dionica uskoro biti če euro i franak,i to ubrzo do tada računajte i gledajte u gledalicu .95 posto sam se izvuko sa značajnim minusom,i ako nekom treba pomoč kako izgubit 2 miliona kuna na HR burzi
rado ču mu objasnit [cool]
Nije žvaka za seljaka.
– već sam vam to jednom napisala, ovaj sport jednostavno nije za vas, i najpametnije je to što više niti nemate dionica, oročite novce u banci.
– a za ove seljake koji iz dosade dolaze na ovu burzu trebalo bi zakonom zabraniti sadnju pšenice, kukurza i ne znam za što sve ne dobivaju poticaje.
– tada ova država ne bi davala poticaje, znači ušedjela bi, kupnjom te pšenice iz uvoza profitirali bi i potrošaći jer bi im sve bilo jeftinije.
– a ti seljaci bi konačno morali raditi i misliti svojom glavom kako opstati na tržištu, a ne da nam tu dolaze na burzu, e baš će tu zaraditi kruha bez motike.
– na burzi 90% investitora gubi lovu na burzi, valjda vam je sada to jasno.
– a na kladionici je taj postotak gubitnika 97%.
– jedini način na koji možete zaraditi je pratiti onih par investicija o kojima tu pišem.
– normalno je da se na tim investicijama neće puno ni zaraditi, to jako dobro znate, pa niti ne ulažete u dionice tipa INA.
– ali ste jako pametni za ulaganje u dionice tipa Đakovštine ili Ingra.
– evo i za vas jedno pitanje gospon Milušić,
– dosta ste pisali na Đakovštini gdje ste i pogubili većinu love,
– a jeste li se zapitali koliko glupana je zbog vašeg intenzivnog pisanja ušlo u tu Đakovštinu.
– točno je i to kako ste imali veliku pomoć i od našeg gospon Lopine.
– točno je i to kako ste me punili jedinicama zbog mog kritičnog pisanja.
– i na koncu kako je sve to završilo.
– ja puna jedinica na dosta postova, ali bar s nekim sitnim plusom na svom portfelju.
– a vi i vama slićni ostali bez love, uništila vas burza.
– i sada, kada barem ima nekih znakova za oporavak ovog tržišta vi tako pametni i sretni što ste se izvukli s ovog tržišta.
– I love this game.
Pozdrav !
Nije žvaka za seljaka.
Losa vijest za TISAK
– je li znate za koju je našu firmu još zainteresiran taj MOL ili mađari ???????????
– a tražili su i udjele, odnosno dionice u toj firmi.
– pogodite zašto ?????????????
Zato sto citaju tvoje postove pa su prosvjetljeni.
S obzirom da su potrosili novce na INA-u vjerojatno su sada manje zainteresirani za JNAF nego prije mjesec dana. Inace JANAF je vrijedna firma i jednog dana ce dionica vrijediti puno vise. Pitanje je samo koliko daleko je taj dan.
[/quote]
Zanimljivosti.
– možda niste znali,
– ali MOL kupnjom INE dobiva gratis, onako potpuno besplatno, ili to bi vam bilo kao akcija u diskontu kupiš dva i treći potpuno besplatno, ni više ni manje nego 118.855 dionica JNAF-a ili što predstavlja 16% JNAF-a.
– ja bih vam napisala i koliko je to love, ali na žalost moj kalkulator nema toliko puno nula da to mogu izračunati.
– da ovo pitanje postavite onim budalašima u saboru, nemam pojma što bi vam odgovorili.
– jer oni još uvjek kada se govori o dionicama misle da se radi o dionicama auto puta.
– a kad se govori o udjelima za većinu njih još uvijek vrijedi kao je 25% dionica plus 1 dionica 26% dionica, jer tko njih može uvjeriti da 25+1 nije 26.
– a ti mađari jako dobro znaju što i kako rade.
– mi mali investitori se sada tu veselimo ovoj cijeni INE od 2.800kn.
– ali ta INA vrijedi punooooo više.
– i stvarno je više nego žalosno jer ćemo isto jednog dana tu pisati pa sasvim je u redu ova ponuda mađara od 3.700kn za JNAF jer se njime trenutno trži 2.500kn.
– a što se tu može kada je većina stanovništva ove zemlje i više nego glupa i blesava.
– i što tu sada može jedna prezadužena država poput Hrvatske ?????
– pa zar nisu izračunali kako im za iduću godinu treba 3.000.000.000,oo eura kojih jednostavno nema.
– a to znači i dalje povećanje zaduženosti, i dalje jeftine rasprodaje ovoga što nam je preostalo, i dalje povećanje poreza, jer to je onaj pravi put kojim trebamo ići.
– i tako će sve ići dok se sve ne rasproda, a onda ćemo morati na žalost naših penzića, branitelja, općinara, sabornika, crkve, sindikalaca… se osvijestiti jer će nam netko reći ovako više ne može, za vas više nema love od kredita.
– I love this game.
Pozdrav !
Losa vijest za TISAK
[/quote]
– loša vijest za TISAK je što ste tamo očito iznutra krade lova.
– na žalost to nikoga u ovoj zemlji ne zanima.
– a na sve to mali dioničari ne mogu utjecati.
– e kad bi oni bili jedina firma u RH u kojoj se krade onda bi sve bilo i više nego o.k.
– ali kod nas je pravilo da se krade, pogotovo male dioničare.
– zbog toga imamo na našem tržištu jako mali broj firmi u koje se uopće može ulagati, iako se i u tim firmama krade, ali puno manje, te su kao takve prihvatljivije za male investitore.
– ova država trenutno istražuje kriminal samo u svojim državnim firmama.
– u ostalim firmama kontroliraju je li im se plaćaju porezi, a to sto većinski vlasnici očito kradu radnike i dioničare to stvarno nikoga ne zanima.
– a većinskim je očito u interesu obezvrijediti firmu i cijenu dionice na tržištu, jer tada javnom ponudom dobivaju firmu za nikakav novac ili im je cilj uništiti firmu kako bi izvukli što više novca i onda s tim novcima pokrenuti neku novu firmu u kojoj su oni vlasnici 100%.
– a onda jednog dana kada se ti veliki vlasnici 100% i odluće za burzu, prodaja svojih dionica, tada će vas opet opljačkati np. MAGMA, OPTE, ATGR.
– dosta zahebano je biti u toj skupini mali investitori na našoj burzi, jer doslovno svi žele ukrasti vaš novac.
– a niste ni u onoj skupini penzići+branitelji da država misli o vama.
– ma misli država i o vama kako će vam uvaliti poreze i izvući vam tu lovu koju još niste uspjeli pogubiti na burzi.
– I love this game.
Pozdrav !
Ne krade se u Tisku ništa više od drugih Todinih firmi.
Tisak je u zadnje dvije godine imao rast prihoda zbog veleprodaje bonova za mobitele. To se odradilo papirnato vjerovatno uz maržu manju od 1%.
Pad dobiti je zbog pada prihoda od tiskovina tj robe većim maržama.
Kao što pumpa promet Tisku s bonovima tako i Konuzmu pumpa s računima za struju, vodu, telefon, komunalije…
– nego gospon James vi ste pametni, koliko imate dionica INE ??????
[/quote]
Nijednu. Igram na znanje, ne na sreću.
Schalke 04 – FC Bayern 2:0.
[/quote]
Kolo prije toga si propustio ?
Ne krade se u Tisku ništa više od drugih Todinih firmi.
Tisak je u zadnje dvije godine imao rast prihoda zbog veleprodaje bonova za mobitele. To se odradilo papirnato vjerovatno uz maržu manju od 1%.
Pad dobiti je zbog pada prihoda od tiskovina tj robe većim maržama.
Kao što pumpa promet Tisku s bonovima tako i Konuzmu pumpa s računima za struju, vodu, telefon, komunalije…
[/quote]
Operating margin rules. Pitanje je da li i koliko Tisak ima prostora da ga podigne. Isto vazi i za Konzum, jer se kupovna moc stanovnistva smanjuje i broj stanovnika ne raste.
Operating margin rules. Pitanje je da li i koliko Tisak ima prostora da ga podigne. Isto vazi i za Konzum, jer se kupovna moc stanovnistva smanjuje i broj stanovnika ne raste.
Tisku je zadnjih 5 godina ebitda marža pala više od 60% po meni teško da će doći do nekog zaokreta u profitabilnosti, dok je Konzum u istom razdoblju udvostručio ebitda maržu.
Jedna i druga firma imaju dosta ograničene mogućnosti daljnjeg rasta zbog visokog tržišnog udjela koji drže.
Opet pitanje je koliko treba vjerovati Todexu pošto Ivica nije htio potpisati neka revizorska izvješća!
KNZM može rasti u regiji i na račun konkurenata i to se vidi iz dosadašnjeg poslovanja. TISK ima puno manji prostor na svom tržištu, a proizvodi na kojima zarađuje postaju sve manje traženi (novine, cigarete) ili prelaze u internet sferu (novine, bonovi). Uz te tržišne uvjete, KNZM ima izvanredno sposobnu, dok TISK ima izvanredno nesposobnu upravu.