Znam dosta umirovljenika koji ulažu prateći best-buy teme . Obožavaju posebno Ivanu i njezine savjete.
Ja sam bio uvjeren da oni vise vjeruju ljudima sa iskustvom. Recimo Lopini.
Lopinin netjak Kevin se vratio na teren, nakon sto je falio dvije utakmice za WSU.
A nebi bilo lose da kao i Novi Zeland zabranimo isplatu penzije svima koji ne stanuju u RH, mislim da jako puno toga ode u BiH…
Puno je više naših ljudi u zaradilo penzije u inozemstvu pa ih sad troši u RH, nego što se penzija iz RH isplaćuje vani. Osim toga, ako je čovjek pošteno zaradio svoju penziju, ima je pravo trošiti gdje hoće. Problem se mora rješavati na drugi način, a ne otimanjem novca.
Vidim da ima dosta ljudi koji bi najrađe penzionere pospremili u konclogore samo da ih se riješe. Znam da su ljudi ogorčeni, jer se pod riječi "penzioner" često skriva svakakva hrpa parazita, lopova, lažnih branitelja i slično, ali postoji način da se to riješi, ako ima imalo političke volje.
INA.
– tako da taj rast INE sigurno neće bitno utjecati na moj portfelj.
– ali baš računam sada 2.91%, s prodajom na 2.800kn 4.78% pa nije ni tako loše, opet dolazim do tih 3 – 5%.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Daleko veći utecaj će imati novac od preuzimanje INE i MOL bi mogao skupiti barem 6 do 7 %
a to je inekcija od 2 mlrd kuna friške love.Ne vjerujem da će se to sve sliti na ZSE,ali 500 mil kn
bi sigurno moglo.I to bi cijene ostalih dionica povečati barem za 5% ili barem bi tonjenje crobeksa
trebalo biti zaustavljeno.Dakle,efekt INE bi trebao donijeti barem 5% na cijeli portfelj.
Da li će fond menađeri odmah danas krenuti u šoping ili će i dalje glumiti
nezainteresitanost.
Posljedni poziv:
Kešoljupci,pesimisti i katastrofičari
Kupujte dionice,teško da će biti jeftinije.
Ja ne mogu kupovati,100% u dionicama gotovo pa uvijek,sada čak 3% portfelja u kešu!
Na ZSE teče med i mlijeko!
U krizio pametni kupuju a prodaju tukci i oni koji moraju.
Ponude za preuzimamje u 2010.
ZAPI-dobra firma,ode u povijedt
BLSC-dobra firma
MAGMA,skini gaće ako loše posluješ,dokapitalicija po 10 kn i to je skupo
INGRA,vjerovnici kupuju za bagatelu,najveći gubitnik dosadašnji većinski jer gube vlast,a dokapitalizacija po 20 je posljedica loših poslovnih odluka
BADEL,država dug pretvara u vlasništvo,bravo, ali sve pušioničare treba derati maksimalno,
mislim da je 200 kn previše dati za jednu dionicu iako mi to odgovara jer mogu kupiti tri puta
jeftinije
SUNH,denominacija na 10 i dokapitalizacija dugova države i ORCA po 25,i dalje dužni ko Grčka
INA
Solidna poduzeća uz dobru cijenu uz premiju na preuzimanje,a loše upravljanje koje imaju za
posljedicu loše poslovanje i nelikvidnost pretvara ih u lasku lovinu.
Tko je slijedeći:
VLDS_loša firma,ali je zato ovako jeftina,ali uvijek može niže
VART_loša firma,cijena dionice ne može niže,uvijek može niže
Hoteli,gotovo pa svi zaduženi ko Grčka i Irska skupa,i tu može biti derneka,Štok,HEFA,SUNH,VIS
Na ZSE će teči mjed i mlijeko svima koji kupuju na ovim razinama.
Prodavači,prodajite jedino ako morate ili prodajte da bi te kupili nešto drugo.
A nebi bilo lose da kao i Novi Zeland zabranimo isplatu penzije svima koji ne stanuju u RH, mislim da jako puno toga ode u BiH…
A da to naprave u njemačkoj, švicarskoj i austriji… kak bi to bilo?
A da to naprave u njemačkoj, švicarskoj i austriji… kak bi to bilo?
[/quote]
Da ja zivim u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji onda nebi ni razmisljao o ovim stvarima…
Informanka.
– nakon jednog od većih gubitaka u ovoj godini pretprošli tjedan -2.04% ,
– u ovom tjednu pozitivan pomak od +0.72%, nije puno, nije nešto ipak sam u ovome tjednu tokom tri trgovinska dana završavala s minusom.
– a i na godišnjem nivou i više nego skromno +2.94%, ali nije minus.
– hoće li ova INA probuditi ovo tržište ???????
– u fondovskoj industriji na prvo mjesto je zasjeo AureusUS +27.07%.
– za sada imamo desetak fondova s prinosom većim od 10%, a tri i preko 20%.
– polako se oporavlja i fondovska industrija, za sada ih je 31 u plusu, ali ih je još 17 u minusu.
– otp indeksni -8.79%, a taj najbolje govori kakvo nam je tržište.
– sada je opet i tu puno važna INA, za fondove koji ulažu u domaće dionice.
– ako prićica bude pozitivna tada će velika većina naših fondova ovu godinu završiti u bar nekom plusu.
– I love this game.
Pozdrav !
INA.
– po meni je to gotovo svršena prićica.
– tko se ukrcao, ukrcao se, više tu nema popravnog.
– čini mi se nekako da je ova INA iznenadila našu vladu, a i veliku većinu forumaša.
– puno njih nema te INE u portfelju, a što se tu može kada im je Ingra puno draža, to je zbilja jedan fenomen kako investitori žele pogubiti što više love u što kraćem vremenskom periodu.
– nikako ne kužim zašto većinu na ovom forumu ne zanimaju dobre investicije.
– a za tu INU sam je više puta pisala na ovoj temi.
– a pisao vam je i gospon DELUX.
– čestitam i gospon Mišku jednom od rjetkih koji se je nakrcao tom INO-m.
– na temi TA nije bilo INE, tako da je većina tehničara ostala bez dionica INE.
– a to je ekipa koja lovi 2%, a sada se na toj ini može dobiti ohoohoo % zarade.
– I love this game.
Pozdrav !
INA i naše TK.
– tko ima dionica INE ima, i dobro će profitirati.
– imam ih i ja ali ne puno.
– ali ta INA bi sada trebala podići ovo mrtvo tržište.
– evo mađeri su nam trebali pokazati koliko je naše tržište podcjenjeno.
– ali ovom prilikom moram napomenuti kako na našem tržištu imamo i dionica koje ništa ne vrijede, smeće.
– e sada ćemo opet vidjeti hoće li usljetiti selektivni rast ili rast cijelog tržišta.
– mnogi će ovaj rast iskoristiti da smanje svoj minus ili zarade par posto zarade.
– rjetki će ovaj rast iskoristiti s zaradom od 100%.
– i još tu ima jedna sitnica, mnogi fondovi će željeti u ovom mjesecu povećati svoje prinose.
– a trebalo bi usljediti i malo veće krcanje u HT zbog dividende.
– samo je tu na HT trenutno uskočio taj penzićki fond, on će prodavati, a kada i komu ???????
– eto to je trenutno srušilo cijenu dionice HT-a.
– ali ako mirovinci dobiju lovu od INE, eto im prilike za ulazak u jeftin HT.
– postoje i još neke kombinacije, ali sve su to špekulacije.
– uglavnom napokon očekujem barem neke pozitivne pomake na ovom našem TK.
– I love this game.
Pozdrav !
JNAF.
– evo tu sam pogodila sve.
– dosta toga prodavala na cca 2.700kn,
– planirala pad na 2.500kn, ali je to palo i na 2.450kn.
– tu sam se i ja nešto krcala, ali obično nemam love za sve svoje željice, jer sam kupovala i neke druge dionice, a trebalo je samo inu, a tko će to sve znati ???
– evo sada se je tokom cijelog petka moglo prodati JNAF po 2.605kn, išao je i po više, ali je stvarno zanimljivo to da ga želite prodavati po 2.450 – 2.500kn, a na 2.600kn vas ne zanima.
– a sada bi se osvrnula na ono najvažnije.
– da ne bude opet ono nismo znali iznenadilo nas kao i sada INA.
– je li znate za koju je našu firmu još zainteresiran taj MOL ili mađari ???????????
– a tražili su i udjele, odnosno dionice u toj firmi.
– pogodite zašto ?????????????
– sve ovo je moje razmišljanje,
– ovo nema nikakve veze s TA,
– možda je sve ovo i jedno drukanje jer imam dosta dionica JNAF-a.
– I love this game.
Pozdrav !
Mislim da bi na pisanju knjiga zaradila puno od više od 2,94% godišnje.