BCI 5 T/C routes 180000 10287 -587
BPI 5 T/C routes 82500 9699 63
BSI 10 T/C routes 58328 7273 -133
BHSI 7 T/C routes 38200 8432 -350
BDI INDEX 921 -25
Cleaves je u svom jucerasnjem izvjescu napokon azurirao svoje tablice i projekcije.
.
Sve su redom downgradeali:
– projekciju vozarina,
– vrijednosti brodova,
– ponovo su snizili i targete cijena dionica ovih firmi koje prate.
.
Prosjecne vozarine za Panamaxe u 2023. ocekuju na razini 15.300 USD, Supre na 14.700 USD. Projekcije su prilicno srezali, ali su i dalje dosta optimisticniji od Clarksonsa za 2-3.000 USD. We’ll see.
Kad capeovi krenu tonuti još 20-30% od sad pa kroz 2.mj. , čuditi će se oni vani otkud sad to, pa onda rasprodavati.
Oni očekuju da će Kina uspjeti ne znam što, a tek će malo anulirati recesiju o ostatku svijeta.
Bez toga zapravo bi bio kaos i ogroman pad svjetskog gospodarstva. Ovako će pasti malo umjerenije, ali preostaje vidjeti koliko duboko.
Brodari će biti tek u nekom minimalnom plusu, uz pad dobiti preko 70% u odnosu na dosadašnje zarade, što ne može nikako pridonijeti rastu njihovih dionica, već obrnuto.
Također 2024. ne nosi također neko poboljšanje na vidiku.
Decki moji, dajte me jednom iznenadite i napisite nesto konkretno. Bas bi bilo lijepo kada bismo pokrenuli nekakvu konstruktivnu raspravu.
Vidi se da unatoč slabljenu Covida u Kini vozarine i dalje padaju – za veljaču Cape na 7.000 USD, Panamax i Supramax ispod 10.000 USD.
Ali što je još gore, i za kraj 2023. se očekuje da će biti tek 15.000 USD za Cape, te 13.000 USD za Panamax i Supramax.
Što znači kad se sve zbroji imati će tek nešto malo plusa ove godine.
Kad se to počne uviđati kako budu dolazila izvješća, biti će svega na brodarima vani.
Jer svi očekuju neku ružičastu budućnost bez ikakvog pokrića , a stvarnost je tmurnija nego što se može zamisliti s obzirom na pad gotovo svih gospodarstava diljem svijeta.
Upravo se iz naziva ove teme “BDI – indikator budućnosti” može i vidjeti što se može očekivati, budući da se u odnosu na 2021-2022 dogodio pad vozarina od 50% i ne nazire se oporavak.
Kad capeovi krenu tonuti još 20-30% od sad pa kroz 2.mj. , čuditi će se oni vani otkud sad to, pa onda rasprodavati.
Oni očekuju da će Kina uspjeti ne znam što, a tek će malo anulirati recesiju o ostatku svijeta.
Bez toga zapravo bi bio kaos i ogroman pad svjetskog gospodarstva. Ovako će pasti malo umjerenije, ali preostaje vidjeti koliko duboko.
Brodari će biti tek u nekom minimalnom plusu, uz pad dobiti preko 70% u odnosu na dosadašnje zarade, što ne može nikako pridonijeti rastu njihovih dionica, već obrnuto.
Također 2024. ne nosi također neko poboljšanje na vidiku.
Kakve su preporuke, da otvore dućane mješovite robe i prodaju brodove jer neće biti ništa do 2025.po tvojim projekcijama? Samo bezveze se vozaju po svijetu i zagađuju, ajde greta sjedi 5 prijeđi na stranicu konzum i nastavite pratiti. Gubite vrijeme ovdje bjesomućno u nadi da zaradite za burek.