Citiram te “Svatko radi kako najbolje zna”.
Ti upravo radis najbolje sto znas.
Za sada ti dobro ide, i na drugom forumu ti je također u pocetku dobro krenulo.
Ali brzo ti je dosao kraj.
Imam jos za javnost reci podosta o tebi, ali to cemo nekom drugom zgodom.
Ja tebi predlazem da lijepo kliknes na onu “ignore” tipkicu i tako jednostavno zaobidjes mene i moje postove. Tako ce ti BDI uvijek rasti, ili barem ti ja necu biti kriv sto pada.
.
A ove druge kafanske price mozes prenijeti u kafanu, to tamo sa svojim prijateljicama pretesaj, iako moram priznati da si me zaintrigirao… sada i mene zanima sto to imas o meni za javno izreci.
Zanimljivo. Kina ponovo razmatra uvoz ugljena iz Australije.
kažu možda od 01.04. ako nije prvoaprilska šala……
to nije good vijest…..to znaći manje ton milja na marketu koji iovako ne obećava ?…..
kažu možda od 01.04. ako nije prvoaprilska šala……
to nije good vijest…..to znaći manje ton milja na marketu koji iovako ne obećava ?…..
Da, to definitivno nije dobra vijest, to ce smanjiti ton-milje i dodatno ubiti vozarine.
Dobro je što ovdje bude dobrih linkova pa si sam isfiltriraš što ti treba, nadam se da nitko ne kupuje a niti prodaje na savjete forumaša… Razine BDI za ovo doba godine su jako dobre tko ne vjeruje neka sam usporedi a to što bi mi željeli je druga stvar. Činjenica je da su nove regulature od IMOa, sve je manje brodova, inflacija, rat, covid sve to utječe ovako ili onako na tržište. Svatko od nas gleda je li čaša polu puna ili polu prazna kako mu odgovara. Nitko ne može predviditi sutra što donosi a kamoli za par mjeseci. Smirivanje geopolitičke situacije i par odluka može dovesti do velike potražnje na tržištu rasutih tereta i obratno. Tako da ovo nadmudrivanje u postovima prije izgleda kao čiji je tata jači ili ko ima ve..ćeg.
Nadam se samo da će se toliko sve poremetit da se traderima pomrse planovi kao prošle godine…
https://seebiz.eu/nekretnine/evergrande-ove-godine-planira-otplatiti-svoje-dugove/286426
BCI 5 T/C routes 180000 12575 -986
BPI 5 T/C routes 82500 12400 -544
BSI 10 T/C routes 58328 10037 -609
BHSI 7 T/C routes 38200 10611 -440
BDI INDEX 1176 -74
BCI 5 T/C routes 180000 12473 -102
BPI 5 T/C routes 82500 11986 -414
BSI 10 T/C routes 58328 9585 -452
BHSI 7 T/C routes 38200 10286 -325 BDI INDEX 1146 -30
Bome je dosta palo, Supre na 9585$
Kada sam to najavljivao početkom 12. mjeseca,
još uvijek se spominjao SuperCiklus…
GOGL je pao 52% od vrha. Slicna stvar je i sa drugim stranim brodarima, grafovi su im i oblikom slicni. Cijena je trenutno na vaznoj razini podrske gdje je bila i prije tocno godinu dana. Jedina razlika je sto smo sada ispod 200 EMA i u downtrendu koji traje zadnjih 6 mjeseci.
.
Ispod je brisani prostor, pad bi pokrenuo puno stop loss naloga…
.
Kako god, hoce li podrska izdrzati ili cemo se spotaknuti nize ostaje da vidimo.