EN DE

BDI – Indikator budućnosti

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BDI – Indikator budućnosti

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prestali smo pratiti BDI?

.

Danas je bas fino roknuo, cak -17%. Cape je zabiljezio velikih -27,70%.

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.
You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Kazu da je danas bio najveci dnevni pad BDI-a jos od daleke 1984. g.

mitkko, 03.01.2023. u 17:25

.

prate zato brodari vani i slažu minus na minus……..kod nas na marketu, tako i na brodarima traje nada u mantru da smo zbog uvođenja eura postali besmrtni sve dok vrag ne odnese šalu……..

slićno je bilo i poćetkom prošle godine kad se mantralo da će zbog inflacije dionice samo rasti a građani štedne uloge poćeti ulagati na zse…….

oh, yeah……how yes no……

BCI 5 T/C routes 180000 13561 -5188

BPI 5 T/C routes 82500 12944 -869

BSI 10 T/C routes 58328 10646 -1039

BHSI 7 T/C routes 38200 11051 -890

BDI INDEX 1250 -265

Freight futures am update

Capesize flat

Panamax down ~3%

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

Futuresi su je jutros izgleda samo lagano zagrijavali, da bi se sada u popodnevnum satima fino razmahali.

Cape -10,19%

Pmax -3,24%

Smax -8 52%

mitkko, 03.01.2023. u 17:25

.

BDI ide uskoro ispod 1000 bodova, a spot vozarine ispod brake even-a. S obzirom kako pada američka burza ne bih se čudio da se vozarine prepolove sa ovih razina, kao prije recesije na početku 2020. godine, koju BDI kao indikator budućnosti najavljuje.

@mitkko

Napisi jos par postova kako je roknuo BDI-a.

🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Kakvo veselje, neka 😉🎉🎉 paaaaoooo Bdiiii smak svijeta, prodajte jeftino sutra ekipi da vas spasi 😀😀😀. Sutra rekordni promet od 2000 eura se očekuje.

@diokidina

Kada se dogodi najveci dnevni pad BDI-a u zadnjih 39 godina mislim da je to zasluzilo komentar.

.

Kad vec ti to nisi popratio onda sam morao ja. Jasno mi je da vise volis pisati kada raste, ali tako je kako je.

.

Ne veselim se zato sto pada, suosjecam sa vama koji ste odlucili ostati u dionicama, vec se veselim zato sto se stvari odvijaju onako kako sam predvidio. To su te neke male osobne pobjede kojima gradim sebe kao investitora. Nema to nikakve veze s tobom.

.

Predmnijevam da ce BDI i sutra opet pasti pa do tada…

ma nikakav smak “brodarskog svijeta” nije……..tek početak…….kraljičini fantazisti na spotu tek trebaju “ubrati plodove” svoje politike tankog spota i kasnog naručivanja skupih brodova…….sva sreća da će imati jeftinih dionica kupljenih po 440 da si dodjele za uspješan rad……kak su me tad dobro spasili da ne “propadnem” skupa s njima……hvala i njima i optimistima “naslonjenih” na njih……prve su njihove kupnje izgledale dobro al nisu znali i/ ili htjeli prepoznati debakl cijene koji je slijedio kasnije jel su se uvjeti na marketu u međevremenu od prve do zadnje kupnje u samo koji tjedan bitno mijenjali na lošije al nije ih bilo ni briga jel se iovako na kraju djeli džaba od firmine love u privatni džep……….

@mitkko

Pratim ja BDI vise nego ti.

Nego jesi li primjetio najveci dnevno rast pred kraj prosle godine?! Vjerojatno jesi, ali si zaboravio navesti.

Vec znamo za tvoja prorocanstva na drugom forumu, zato se nisi dugo zadrzao, jer su te forumasi procitali, ali trebalo im je dugo.

Trebat ce i ovdje pojedincima da shvate tko si sto si, i koji ti je cilj.

I jos nesto zasto mislis da je bitno sta je danas BDI pao, i predpostavka da ce kako ti kazes i sutra pasti.

Zar smjer nekog indexa procjenjuje na osnovi dva dana????

Nemoj molim te zavravat ljude. Neces ni ovdje dugo.

@diokidina

Ne znam ja o kakvim ti to teorijama zavjere pricas i tko je koga procitao. Sa onog foruma sam svojevoljno otisao jer sam se zakacio sa moderatorom i njegovim priglupim pristupom cijeloj toj temi.

.

Ja tu pisem ono sta mislim i tako cu i nastaviti, svidjalo se to tebi ili ne. Na tvoje pitanje zasto je BDI bitan bi sam trebao znati odgovor ili u protivnom bataliti brodare jer se tu neces dobro provesti. Ali ti to vec sve sigurno jako dobro znas jer kako kazes, pratis BDI vise nego ja.

.

BDI pada vec dobrih 14 mjeseci i od vrha je pao tocno 73%. Po mojoj definiciji je to dobar downtrend, tu se nikako ne radi o “dva dana” kako ti to tvrdis.

.

Zato kolega, nemoj se srditi, nije ti to dobro za zeludac. Svatko radi kako najbolje zna, ne moramo se u svemu slagati niti se oko toga svadjati.

.

Neka ti je sa srecom.

New Report

Close