EN DE

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Isao sam pogledati FI za 1Q. Firma ima cca 30MM kratkorocnih obveza, 18MM kesha, negativan CF od 5MM u prvom kvartalu (drugi ce biti sigurno jos bitno losiji), poslovanje u blizoj buducnosti izgledno nece biti bajno. Firma svakodnevno stvara nove gubitke.

.

Na naplatu do kraja godine dolazi cca 54MM za novogradnje (avans 14MM je vec uplacen). Ispravite me ako grijesim.

.

Banke su zavrnule pipu – sto kroz povecanje kamata, sto kroz postrozene uvjete.

.

Ovo refinanciranje od neki dan za dva broda ce vjerojatno stvoriti knjigovodstveni gubitak jer su brodovi u knjigama precijenjeni. Mogu samo misliti kakvu su dobili kamatu… da su uvjeti dobri bi se vec pohvalili. Ovako su vjerojatno samo prolongirali otplaru i smanjili ratu, unatoc vjerojatno vecoj novoj kamati.

.

Dokap rade po pola NAV-a, u trenutnim losim trzisnim uvjetima kada nije optimalno vrijeme za raditi dokap… u ovakvim uvjetima ti nema druge nego skinuti gace i daj-sta-das. Pravi posao bi bio dokap napraviti kada je trziste i firma u punom zamahu, kada su investitori spremni platiti premiju, mozda tako dobiti i nekog strateskog partnera iz branse… a ne ovako.

.

Nije tesko iz ovoga svega zakljuciti da je ovaj dokap interventna mjera. Projekcije poslovanja su radili sa nekim drugim povoljnijim parametrima koji su se sada promijenili pa se treba suociti sa stvarnoscu.

.

Moje misljenje, ne mora biti tocno. Slobodno me demantirajte.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Moguce je i da sam nesto od brojki u brzini krivo iscitao, molim da me ispravite, nemam namjeru nista fabricirati. Poanta stoji. Nisam im dugo detaljnije iscitavao FI… nekada kada sam imao dionicu sam ga znao prakticki napamet.

Cijena Nove dionice bit će u rasponu od 53,50 (slovima: pedeset tri eura i pedeset

euro centi) do 60,00 eura (slovima: šezdeset eura) za jednu Novu dionicu, a točna

cijena odredit će se ovisno o pristiglim Upisnicama, kao ona cijena Nove dionice po

kojoj Društvo može prikupiti ukupno najvišu svotu kapitala (dalje: Cijena). Dioničari

koji su ponudili cijenu upisa po Novoj dionici jednaku ili veću od Cijene ostvarit će

pravo upisa dionica po Cijeni. Dioničari koji su ponudili cijenu upisa po Novoj dionici

nižu od Cijene neće ostvariti pravo upisa Novih dionica.

Ovdje koliko sam primjetija upis novih dionica imaju oni koji pobude višu cijenu .Tako se moze desiti da neko upiše a ne dobije nove dionice.Tako zaboravite cijenu najnižu.Ovo ide između 59-60.A sad tržišna u tom momentu mora  biti barem nekoliko eura veća .Nebojte se ode nece cijena prije dokapa ispod 64-65 inače nema dokapa.Sve je to dogovoreno i dionica ce bit kontrolirana do tada.

Atlantska pokreće ESOP i ide ‘dokap’

Nešto iz arhive…

spalato33, 28.06.2023. u 17:14

Moja procjena dionice je da dionica do dokapitalizacije mora ići preko 60 eura jer sve niže je dokapitalizacija osuđena na propast.Niko neće kupovat skuplje u dokapu nego na zse.Dionica će bit kontrolirana i njima je u interesu da dokap prođe.To je čista logika.Opasno bi bilo da je dokap ispod 50e

Pobjednicki komentar. ‘treba da’, ‘mora’

Tajming im je katastrofalan i pokusavaju izmust lovu od koga god, dok su u isto vrijeme sebe namirili i oni izmuzli novce!

Pa samo se sjetite koliko dugo je trebalo da se izglasa postena divka i kakve muke je bilo stim

Nisu htjeli CERP po 50 ali zato će nakon divke navaliti u dokap po 60.

Dajte molim vas..

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Najava dokapitalizacije Atlantske plovidbe uzburkala burzu, dionicom protrgovano za 225.000 eura

Citam ovaj clanak i stvarno izgleda kao neka zahebancija.

.

Dakle, oni ce sada isplatiti 6,9 milijuna eura dividende i onda za mjesec dana napraviti dokap sa ciljem prikupljanja najmanje 13,9 milijuna eura (cca dvostruki iznos dividende), i za to su spremni odreci se 30% vlasnistva, odnosno razvodniti postojece dionicare za taj iznos!?! Mislim, tko je tu lud?

Ispravak gornjeg posta… 18,7 milijuna umjesto 13,9… ali poanta je ista.

.

Je li normalno isplatiti dividendu ako nemas para, i onda radis dokap u najgore moguce vrijeme i po super losim uvjetima za dionicare (razvodnjavanje po cijeni pola NAVa) da bi tu rupu nadoknadio. Neto efekt dokapa po blagajnu ce tako biti pisljivih 10-ak milijuna eura plusa, a steta time nastala ogromna. Je li moguce da ne mogu dobiti kredit od 10-ak milijuna eura ilpa da ne rade ovaj cirkus?

.

Uprava nije ovo nikako iskomunicirala sa dionicarima, sto je stvarno sramotno. Koja je svrha dokapa? Zasto bas sada idu u to? Zasto tako iznenada? Koje su to okolnosti da zahtjevaju ovakvu ishitrenu reakciju? Kako misle financirati novogradnje? …

@mitkko

Pravi posao bi bio dokap napraviti kada je trziste i firma u punom zamahu, kada su investitori spremni platiti premiju, mozda tako dobiti i nekog strateskog partnera iz branse… a ne ovako.

Slažem se sa svime što pišeš, ali ne i ovime. Pa pogledaj koliko su samo spremni platiti… Osluhni malo market, kolega. Haha, pa tko ne bi radio dokap po što većim cijenama?! Ideja je upravo da se radi dokap kad je cijena dionice visoka jer kompanija dolazi do mase novaca od ovaca. Po istoj logici je dobar share buyback kad su dionice podcijenjene.

Ako do njega dođe, dokap od 50% temeljnog kapitala će s vremenom zabetonirati ovu dionicu ispod 40 eura i neće biti nikakvih dividendi, jednom kad se ekipa otrijezni.

Temeljni kapital Društva povećava se javnom ponudom dionicaza iznos od najmanje, 13.891.100,00  a najviše 27,782,600.00 eura.

Temeljni kapital Društva povećava se izdanjem najmanje 348.875 a najviše 697.750

13.891.100 / 348.875 = 39.81 ( 300 kn )

27.782.600 / 697.750 = 39.81 ( 300 kn)

Nominalu jesu ukinuli ali racunaju I dalje 300 kn ili cca 40 eura a prodaju po 53 do 60. Koliko to bilo knjigovodstveno ili ne ali bas je lijepo za vidjet

Pozdrav

svi smo mi Crobex

uz ovakve vozarine neće dugo vremena trebati da cijena padne ispod navedenog iznosa…….ljudska glupost jest beskonačna ali kapital nije……..

još jedna od luđih stvari ovdje je da ekipa koja ostvaruje lošije rezultate od drugih brodara i kad je market dobar i kad je loš dobiva ogromne nezaslužene bonuse jel u vrijeme i dobrog i lošeg marketa nisu pokazali ni minimum nekog sposobnog upravljnja firmom , ugovaranja brodova i tajminga kupovine novih i polovnih brodova u vrijeme kad je to trebalo da bi se ostvarila dodatna dobit za poduzeće kao što to rade uspješna rukovodstva…….

New Report

Close