EN DE

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mitkko, 28.02.2023. u 17:07

mitkko, 15.02.2023. u 14:33

Jel netko radio svjezi izracun NAV-a? Prema mojoj racunici su brodovi trenutno knjigovodstveno precijenjeni za velikih 180 milijuna kn.

Hm, hm… knjigovodstvenu vrijednost brodova su umanjili za 150 milijuna u Q4. Ja sam racunao da im je imovina precijenjena 180 milijuna… i bio sam fino ismijan.

.

Bas zanimljivo… bitno je da sam ja uvijek dezurni negativac na ovoj temi i nemam pojma. Samo tako nastavite.

.

@diokidina

@BabaLuji

@one (i drugi multinickovi)

Gdje ti vidiš 150?

Ja mislim da tebe treba diskreditirati jer lažeš po forumima. Drukaš i namještaš procjene.

Nemoj nikad smetnuti s uma da “knjiga” ne laže.

Vani samo na futurese je rast veći duplo nego atpl, ovdje ni divka 9% nemože pomoć. Zato 3% obveznice i dobra reklama svi lete i madraci i jastuci, perja pune banke… Ovi cerp je top kako se zaposliti tamo 😅😅😅

Loše izvješće dobra dividenda. Kad se glave ohlade pokazat će se pravo stanje. Ja prodao, za svaki slučaj.

Taman se preklopilo jedno i drugo, ali ipak poraslo za cijelu dividendu, malo čudno za ZSE.

Tko bi jučer popodne pomislio da će umjesto ispod 50 jutros biti na 58?

To se zove burza bome.

Ovdje je loše izvješće, prijedlog za dividendu je da sačuva dionicu od potonuća  ali nakon prolaska euforije zna se kud će cerp ima toga puno.

Lp

Eureka

Da u 10tak dana 25%. Uz prodaju cerpa, naravno. Da nije tog poklona bilo bi i više. Divna divka, divan promet. Dionica stvorena za zaradu. Korekcija dolazi ali put je samo jedan 📈🎇

Svima koji priželjkuju korekciju pomrsiti će račune Kina koja je snažno krenula, a to će pratiti i BDI.

Imali ste cijelu zimu priliku kupovati po 50 eura. Niste vjerovali.

Što se tiče Cerpa. Država po običaju u ništa. Više bi dobili od dividende u iduće dvije godine,nego ovako.

vidim nekolicina kolega komentira izvješće kao loše. po čemu loše ako smijem pitati? samo nemojte napisati da je premala dobit. onaj koji se barem malo razumije, sigurno zna zašto je tome tako.

Jeste sigurni da je Kina tako snažno krenula? Danas je sve crveno na futures ugovorima. Cerp prodaje dionice, a nemojte zaboraviti da je država 2. vlasnik po veličini tih dionica od Atlantske plovidbe i da će mjesecima gušiti tržište sa tim dionicama. Što bi se desilo da dioničar pod brojem 1. počne prodavati dionice i kako bi to utjecalo na cijenu? Ovo za dividendu je za sada samo prijedlog, koji može, ali i ne mora proći na glavnoj skupštini, koja je tek u 6. mjesecu. Sve su to pitanja koja za sada nemaju odgovor i velika je neizvjesnost oko svega. Dolazak novih brodova je odgođen tek za kraj godine kada su vozarine najniže, moraju se uplatiti na vrijeme. Prošle godine su imali 50 mil. dobiti sa puno višim vozarinama, a ove godine će rezultati biti lošiji, pogotovo 1. kvartal koji će biti negativan.

Drago mi je da ste se vratili kolega @revelin.

Fali mi ipak marcipan.

kad shvatiš da je trend i sentiment okrenio bit će ti lakše…….nema smisla fajtati se s sentimentom ni kad je jak ni kad je slab……. isto je i sa trendom, ni kad ide gore ni kad ide dole…….svi smo mi htjeli kupiti po 45 i niže, i oni koji su imali dionice i oni koji nisu……al nije išlo……market je rekao drugaćije a on je gazda…….mislili mi ovako ili onako moramo mu se prilagoditi ako želimo zaraditi……

New Report

Close