Jel netko radio svjezi izracun NAV-a? Prema mojoj racunici su brodovi trenutno knjigovodstveno precijenjeni za velikih 180 milijuna kn.
Hm, hm… knjigovodstvenu vrijednost brodova su umanjili za 150 milijuna u Q4. Ja sam racunao da im je imovina precijenjena 180 milijuna… i bio sam fino ismijan.
.
Bas zanimljivo… bitno je da sam ja uvijek dezurni negativac na ovoj temi i nemam pojma. Samo tako nastavite.
.
@one (i drugi multinickovi)
Nekad ti je ovaj index bio veoma vazan pokazatelj, ne znam zasto vise nije. Vise ga ne objavljujes.
”Grupa je tijekom izvještajnog razdoblja ostvarila
ukupne konsolidirane prihode u iznosu od 648,6 mil.
kn.
Ukupni rashodi su iznosili 594,1 mil. kn.
To je gubitak? 🙂
daj poblize objasni izvjestaj. rekao si da je to najbitnije.
Dobit 164 m, revalorizacija minus 110 m, knjigovodstvena je stavka, ne bacajte papire bezveze. Izvjesce je odlicno(po meni je minus sto ce novi brodovi doci tek u q4, ali to znaci da svima novogradnja kasni pa ce i vozarine biti bolje), vozarine koje su postigli su odlicne. Pa vidite kolike su vozarine u q4, BE je na otprilike 12 k, pa kako pobogu mislite da moze biti q4 u minusu??
Izvješće za prošlo razdoblje kod brodara sad uopće nije bitno, jer se kupuju ona buduća, jer vozarine sad rastu.
Vani su brodari već odavno značajno porasli (preko 30%), zato jer se opet očekuju veće dobiti.
A ove stvari s knjigovodstvenim stavkama u izvješćima su potpuno nebitne jer ne predstavljaju rezultate poslovanja i ne treba ih uopće gledati.
Rezultati iz poslovanja su dobri unatoč tome što su cijeli 4.kvartal bile niske vozarine, tako da će sad od 2.kvartala ove godine dobit opet značajno skočiti.
Na sjednici Upravnog odbora Atlantske plovidbe d.d., održanoj 28. veljače 2023. godine, donesena je odluka o Prijedlogu odluke o isplati dividende kojom će Upravni odbor Atlantske plovidbe d.d. Glavnoj skupštini Društva na redovnoj sjednici predložiti isplatu dividende u iznosu od 5 EUR.
9% na ovu cijenu se doima izdašna divka. Mislim da treba iskoristiti ovaj poklon od Cerp dok još dijele. Obveznice za 2 godine a ovdje 30% u par mjeseci.
Pola dana sam trubija da je izvjesce odlicno, da je Q4 odlican, da ne bacaju papire zbog knjigovodstvene stavke(Moler cc). Uvjeren sam da bi, da nije ovo izaslo zatukli dionicu u minus 2-3 posto, sad ce bar biti razumniji. Pojedinci znaju i za aktualnu incijativu koja je odlicna, ali eto, nema potrebe, uprava je razumna. Sad je ipak ugodnije biti u dionici nego van ;).