EN DE

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Marielena, 24.02.2023. u 17:03

Dry bulk ima koristi od inflacije.

Privremeno da,ali u srednjem roku baš i ne,mislim visoke kamatne stope usporavaju investicije,i guraju ekonomije u recesiju,mada mislim da će BDI kratkoročno dosta skočiti,zato sam i kupio,ali ne mislim dionicu držat godinama,ali mjesecima svakako da..

@alt666

Da, kratka inflacija je u korist dry bulka.

A ja mislim da će se u drugom dijelu godine svakako smiriti. Sve dobro za dry bulk.

P.S. ja ne držim niti jednu dionicu. Sve trejdam 😂

Ali i za trejd, treba analiza. Ne može se niti napamet bilo što kupovati.

Ja sam također ovisan o trejdanju🙈

Tržište rasutog tereta: Capesize tržište pronalazi svoje uporište, kako raste potražnja

na tržištu rasutog tereta , vijesti o međunarodnoj otpremi 27/02/2023

Rezultati Rio Tinta i BHP-a ovog su tjedna bili razočaravajući, no postojala je nada da će s ponovnim otvaranjem u Kini dovesti do više tereta. Na kraju se svakako činilo da je to tako. Došlo je do potpune promjene u sedam dana jer je zabilježena aktivnost iz Zapadne Australije i Atlantika. Iz Brazila nije objavljena velika ponuda. Ne, aktivnosti je bilo dovoljno da svi indeksi značajno skoče. Prošlog petka 5TC iznosio je 2246 USD, a na kraju tjedna 5271 USD. Tečaji od Zapadne Australije do Kine skočili su za dolar na blizu 7 USD, C3 iz Brazila s ograničenom aktivnošću trgovao se neznatno na nižim do prosječnih 17 USD. Kao što je objavljeno prošli tjedan, tržište treba teret i vlasnici optimistično govore da se tržište mijenja.Ali u svom sadašnjem krhkom stanju mogao bi se brzo ponovno okrenuti.

Panamax

Tržište Panamax oživjelo je ovaj tjedan prvi put u 2023. To je uglavnom potaknuto jačom potražnjom iz EZ Južne Amerike za dolaske sredinom ožujka i vješto podržano snažnim FFA tržištem. Svi su bazeni kasnije svjedočili znatnim dobicima. Cijene od 13 000 USD + 300 000 USD dogovorene rane isporuke sada su dostizale 16 000 USD + 600 000 USD u petak, iako pristojne spec. tonaže za putovanja preko EC Južne Amerike ponovne isporuke Singapur-Japan. Na Sjeveru su transatlantske stope također postigle dvoznamenkaste stope po prvi put nakon nekog vremena. Azija, koja ne treba biti zasjenjena, također je zabilježila solidnu podršku tijekom tjedna – posebno iz Indonezije i Australije u Indiji, nekoliko puta dogovorenih ruta ugljena s preko 12.000 dolara.Povratna putovanja žitaricama izvan Australije također su dobila zamah s premijskim stopama za koje se priča da su fiksne za čistu tonažu žitarica.

Ultramax/Supramax

Snažniji tjedan za sektor s dobicima ostvarenim u oba bazena. U Atlantiku je zabilježena bolja aktivnost iz južnog Atlantika je više novih stopa upita koje su porasle iz američkog Zaljeva. Ipak, kontinent je ostao fino uravnotežen s ograničenim svježim mogućnostima za vlasnike. Iz Azije, priljev bržih zahtjeva iz jugoistočne Azije potaknuo je tržište i vidio plovila koja su se tražila sa sjevera da pokriju potražnju. Pokriće razdoblja bilo je vrsta i 63.000 dwt otvorenog Dammama s fiksiranjem četiri do šest mjeseci trgovanja na 15.500 USD. Bilo je govora o otvorenom Mediteranu od 63.000 dwt za jednu godinu s ponovnim isporukom u Atlantiku po cijeni od 15.000 dolara.Iz Zaljeva SAD-a 63.000 dwt je fiksiran za isporuku petrol koksa na Dalekom istoku na oko 20.000 dolara. Dalje prema jugu, 56.000 dwt fiksne dostave NC Južna Amerika za transatlantski promet po cijeni od 13.000 USD. Azija je vidjela 58, 000 dwt otvorena Malezija popravlja putovanje preko Indonezije do Kine za 16.500 dolara. Dalje na sjeveru, čula se fiksna isporuka od 63.000 dwt za sjevernu Kinu za putovanje preko Indonezije za ponovnu isporuku u jugoistočnoj Aziji u gornjem 12.000 USD.

Sve vozarine opet u zelenome😉

lapad, 23.02.2023. u 20:19

Izgleda da cerp od utorka prodaje dionice.

Ima ih 600 manje danas,107.046

Prodano još 1800,ostalo 105.246

Dobro im ide, netko mi je nedavno rekao da to neće biti kao na dolcu ali čini se da ipak i gore nego dolac ovo je sajam u benkovcu. Vani srećom odrade 3 vala rasta i pada dok ovdje uvijek nekakvo veselje. Barem možemo uvijek nadokupiti jeftino, ali nestaje eurića svi natrpali u obveznice…

Evo ga CERP sa svojim 300-tkama!

da..izgleda da je CERP  zajeba situaciju,tj zakočio rast dionice..i ako nisu oni,ostali su u strahu da kupuju skuplje od ponude..sve je to psihologija..

Bitno je da vozarine snažno rastu. Evo, i danas. 🙂

Bilo bi bitnije da raste dionica nego.vozarine🤣

”Predviđanja Clarksona za 2023. g. su da se, zbog mogućeg povećanja odlaska brodova u rezalište, smanjenja brzine plovidbe brodova i povećanja naknadnog opremanja brodova (zbog stupanja na snagu novih
pravila o zaštiti okoliša), očekuje povećanje najamnina na tržištu brodova za prijevoz rasutih tereta”.

New Report

Close