A propô TCE izračuna, pročitajte malo ovo: https://www.hellenicshippingnews.com/wp-content/uploads/2015/04/Copy-of-Special-Report-TCE-ENG.pdf
Po mom je mišljenju bespredmetno gledati TCE izračun jer na njemu nisu poznati svi troškovi i svi prihodi.
Ovo bi po meni bila dnevna zarada vlasnika Atlant Handymax Corp dok ostale troškove i prihode brodara ne znamo.
Sigurno je da vlasnik s ovih 700 po danu ne pokriva troškove ATPL-a (kao što su plaće mornarima i ne znam što sve već ne), ali isto tako postoji dio priče koji nama nije vidljiv, ali bit će donekle vidljiv na izvještaju u obliku zadnje vozarine na kraju izvještajnog razdoblja.
Prodaju neiskusni igrači..tako sam ja prije radio🤣prvih 9 godina sam bio u minusu i nikako da skuzim zasto..zadnjih 5 godina sam u plusu..tek sad znam zašto..zato što sam prije kad pada dionica prodavao a sad kad pada kupujem😉
Baš sad krivo radiš.
pa trial je par postova unazad radio procjenu i napisao da brod godisnje potrosi nešto sitno na gorivo. Nekih 20.000$. A evo ovdje moze vidjeti da je to oko 350.000$ za 30 dana. On to jos 20 godina neće shvatiti kako se racuna, nit ga zanima.
Mislio si na ovaj moj post od 28.1.23. ??? Očito ne znaš pročitati napisano. Ili zapamtiti pročitano. Pa da se podsjetimo…
“Da bacimo malo kalkulaciju. Ako je po nebuloznim izjavama pojedinaca ovdje, potrebna dnevnica 14.000 USD za graničnu rentabilnost plovidbe, to ispada da im za nulu treba mjesečno 420.000 USD. Uzmimo da je mjesečna bruto plaća sa brodsko osoblje cca 50.000 USD, goriva za pogonski stroj oko 30.000 USD, ostane još 340.000 USD mjesečno. To je malo previše love mjesečno da bi se na knap pokrila amortizacija broda, krediti, kamate, tečajne razlike i koješta drugo što ulazi u troškove preživljavanja firme.
Nekako mi je vjerojatnije da je ipak granica rentabilnosti ona koju se dade pronaći na više mjesta stručnih stranica koje se bave tom problematikom, a u pravilu ju navode oko polovice gore navednog iznosa”.
… kad pomnožiš mojih 30.000 USD mjesečno sa 12 mjeseci, doći češ do 360.000 USD godišnje, do brojke do koje si ti došao točno mjesec dana nakon što sam ja to bio napisao prije mjesec dana.
Toliko o tvom poznavanju gradiva.
A propô TCE izračuna, pročitajte malo ovo: https://www.hellenicshippingnews.com/wp-content/uploads/2015/04/Copy-of-Special-Report-TCE-ENG.pdf
Po mom je mišljenju bespredmetno gledati TCE izračun jer na njemu nisu poznati svi troškovi i svi prihodi.
Ovo bi po meni bila dnevna zarada vlasnika Atlant Handymax Corp dok ostale troškove i prihode brodara ne znamo.
Sigurno je da vlasnik s ovih 700 po danu ne pokriva troškove ATPL-a (kao što su plaće mornarima i ne znam što sve već ne), ali isto tako postoji dio priče koji nama nije vidljiv, ali bit će donekle vidljiv na izvještaju u obliku zadnje vozarine na kraju izvještajnog razdoblja.
Po tvom mišljenju? A koliko dugo pratiš brodare? Koje si sve izvještaje prošao tokom godina da tako nešto možeš tvrditi?
O svasta. Pa TCE je po samoj definiciji neto prihod broda.
.
Projicirani TCE koji se radi prilikom planiranja pojedinog putovanja se naravno razlikuje od konacno postignutog TCE-a zbog raznih okolnosti – brzina, vremenske prilike, zagusenost luke ili drugi zastoji, sporiji/brzi utovar/istovar od planranog, nezgode na brodu, promjena cijene goriva…
… kad pomnožiš mojih 30.000 USD mjesečno sa 12 mjeseci, doći češ do 360.000 USD godišnje, do brojke do koje si ti došao točno mjesec dana nakon što sam ja to bio napisao prije mjesec dana.
Toliko o tvom poznavanju gradiva.
Lol. Ja sam ti rekao da troše dnevno oko 13.000$. Po izračunu troše oko 12.000 dnevno. Pazi, još jednom, DNEVNO. Ti si od te brojke u šoku i napisao si da mjesečno troše 20.000$, a oni mjesečno troše 350.000$ iliti blizu moji 13.000$ dnevno. Jel ti to možeš shvatiti? Koliko troše godišnje pomnozi 365 x 12.000$. Malo je više od tvojih 350.000$ godisnje. Citaj s razumijevanjem, ako nesto zelis nauciti
28 og sjednica upravnog vijeca..danas je bio najveci dnevni skok supramaxa u zadnjih 5 godina..to je bitno a ne to šta razbijate glavu bezee..
Prodaju neiskusni igrači..tako sam ja prije radio🤣prvih 9 godina sam bio u minusu i nikako da skuzim zasto..zadnjih 5 godina sam u plusu..tek sad znam zašto..zato što sam prije kad pada dionica prodavao a sad kad pada kupujem😉
Važno je pogoditi dno pa se tu nakupovati. Onda je kasnije lako i trejdati.
Za pogoditi dno treba imati i iskustva i znanja napraviti neku analizu.
Ne treba uvijek kupovati u padu. Naprotiv.
Ja mislim da troše puno na gorivo jer nemaju scrubere, a moraju zadovoljiti nove ekološke standarde. Vjerojatno zbog svega i sporije plove.
Koliko se sjećam breakeven za Atpl brodove je 11500$ po danu. Trenutno su vozarine niže, ali očekujem rast BDIa uskoro.