Danas su prodavali paničari.
Moguće da će Cerp kočiti rast dionice. To smo imali i 2021 godine sa CO bankom.
Tako je, kako je. Ovo je ZSE.
Mislim da ne smiju prodavat ispod ponderirane cijene zadnja 3 mjeseca..a to je oko 50 eura..Bilbija+cerp+vlastite dionice..ukupno 21.4%..mislim da ce se transakcija obavit iduci tjedan..cca 50 eur+ premija.
To i ja mislim da će prodavati po 50 eura. Mislim da kupaca ima. Samo mogu štopati, osim ako ne ode sve u blok transakciji.
Moguće da su danas kupci bili pametni. Vidjeti ćemo.
Možda ovaj put budu i pametni pa pričekaju da vozarine skoče za 100%, onda će ići lako po puno iznad 50 EUR.
Možda to g.Bakić riješi. A nakon toga će biti vatreno jer više neće imati tko štopati cijenu.
Bit će vatreno svakako jer ce narodne obveznice napravit višak likvidnosti na burzi i vjerovatno skok svih cijena dionica..ponavlja se opet 2008 a😉
Višak likvidnosti 🤔 viška nema nikada… Obveznice će kupiti samo institucionalci i starčad koja ima nekoga u banci da mu to odradi, ostatak je lovu zakopao na kakvim otocima i neće u ovo ulagati kao što je i butković ministar rekao da mu ne pada na pamet. Agrokor je pokopao burzu i ako tu nešto bude vratit će se likvidnost…
Ulazio je po 53, tako da evo prilike po 50 će ovi rado se riješiti…
Jel nije Bakic kupio svega 200-ak komada ATPL?
Ja sam kupio 400 kom..dakle imam više od Bakica..po meni ili Uskokovic ili Bilbija ce kupit taj paket..samo ne znam kako ide procedura i koliko može trajati..znam samo da ne smiju prodavat ispod 50 eura😉
Ako je rezon da je superciklus pred nama, cijena dionice na pola NAV-a, vozarine samo sto nisu okrenule… jedino logicno bi bilo da firma sama otkupi svoje dionice. U tim slucaju im je ovo bolje ulaganje nego kupnja novih brodova. Dobiju dolar za 50 centi. Para imaju pa to ne bi trebao biti problem.
.
Ako se pak ne odluce na otkup… to ce puno govoriti o ocekivanjima same Uprave firmr vezano za buduce poslovanje.
Odakle informacija da ne smiju prodavati ispod 50€?