EN DE

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako kupi Bilbija imat ce 21.4%..na burzi natuče još 3.5% i ima 25+1 dionicu..mislim da je to logicno da ce ic na taj kontrolni paket..čekao je samo povoljan vjetar..i onda to ide up…zato smatram da je pozitivno sto drzava prodaje udjel jer ce sada krenuti lov na kontrolni paket 25+1😉

Kao i kod ponude za preuzimanje tako i kod ponude za prodaju velikog paketa..uzima se ponderirani prosjek zadnja 3 mjeseca + premija..to je nesto slicno kao što je i Viro napravio pri povlačenju dionica..da nema tog zakona onda bi drzava teoretski mogla prodati dionice i za 10 eura…zato postoji uređeno tržište..mislim da je ponderirani prosjek u zadnjih 3 mjeseca cca 50 eur

Ne znam po koliko će prodavati, niti što je njima fer cijena. To ćemo vidjeti.

Nakon što izađu, očekujem brzi rast dionice. Fondovi su izašli i neće više biti čašćenja. Ja danas nisam kupovala. Čekam rasplet, ali bih mogla u dokup kada se sve razbistri.

Kao prvo dionice se neće mrviti i na burzi prodavati.Ići će paket ili nekoliko velikih paketa.Za cijenu će se uzimati ponderirani prosjek 3 mjeseca i plus premija.Ta cijena mora biti veća od 50 eura.Mislim da će ili Bilbija ili neko blizak njemu to biti.Sve to moze potrajati i pola godine iz prijašnjih iskustava.Sve u svemu sve je to bolje nego ovo sad .Nema razloga za paniku dapače danas sam očekivao pozitivan smjer a ne ovo.Vozarine su danas malo išle gore.Atlanska ce biti u sigurnim rukama

Teoretski..neko može ponuditi i 70 eura po dionici..dobro je to što je 50 eura dojnja granica..da..pad na 48.50 eura nema uporište u niti jednoj opciji..ja se mislim hocu li kupiti narodne dionice ili jos nadokupiti atpl..odlučit cu iduci tjedan..Šta ce mi 3% kad ovdje ocekujem puno vecu zaradu..

Zasto odmah ne ponuditi i 100€ po dionici?

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Of topic.

Zar stvarno ima ljudi koji će kupovati “narodne dionice”?

@marielena

sto ljudi sto ćudi……ljudi koji imaju love koja stoji i ne radi ništa, niti ima kamatu i taj novac ne namjeravaju upotrebljavati u tom roku za išta će kupovati……..u toj situaciji to je čisti bolje išta nego ništa……..

Pardon..narodne obveznice..zašto ne?kamata u banci je 0.05% i na to placas porez..ovdje ce biti preko 3% i nakon 2 godine ne placas porez..a kazem ..postoji i mogućnost da na burzi obveznice narastu i preko 5% jer ce potraznja premasit ponudu..a sto se tice Bilbije i atpl..ako je kupovao u prvom valu i do 700 kn..zašto ne bi sad dao 400 kn za iste da stekne kontrolni paket?Što više bude zainteresiranih to ce cijena biti veca..zato mi nije jasan pad cijene dionice..očito da prodaju neiskusni i neupuceni ulagači..

Također treba naglasiti da CERP ne mora prihvatiti ponudu..ako je cijena niža od cijene zadane u knjigi ponude..dakle ako je ponuda manja od 50 eur+ premija..zakon CERP u dozvoljava da odustane od prodaje istih..

https://seebiz.eu/tvrtke/cerp-prodaje-udjel-u-atlantskoj-plovidbi/288172

Da Bilbija ovo pokupi ili netko drugi, čak i sama atpl da to riješi bolje je od njih u strukturi vlasništva. Podjeliti će bzvz nekim udrugama koje će prodavati badava. Najgora moguća opcija da atpl podijeli svojim menagerima je bolja od toga. Oni bar ne prodaju i ruše cijenu. Bilbija i Bakić bi bili dobra kombinacija s obzirom da je potonji također ušao u atpl.

CERP prodaje atraktivne dionice Atlantske plovidbe i Plave lagune

49,96 eur

Branko Bačić odlučio riješiti problematiku 💪

New Report

Close