EN DE

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

E sada dolazi zanimljivi dio tko li će to pokupiti… Možda bloger 🤔

Cini se da je panika zavladala odmah po objavi i da su neki odlucili prodati cim prije.

Koliko se moze iz obavijesti iscitati, prodaja ce se vrsiti u cijelosti ili u manjim paketima. Dakle, ne jedna po jedna dionica, vec unutar knjige ponuda.

http://www.cerp.hr/vijesti/15-redovna-sjednica-uv-cerp-a/1767

Doke se oni pokrenu sa prodajom evo nas u jeseni. Pa tek je donesena odluka. Kud je preša?

Poznajući državu, to valjda prodaju da isplate mirovine.

A ne može se i beton kartelu otkazat samo tako poslušnost i stavit APN na led dok se tržište malo ohladi.

Eto prilike Bilbiji da stekne 25+1 dionicu,pitanje je samo cijena,i ostatak natuče na burzi i eto ponude za preuzimanje..po meni je ovo dobra vijest da država prodaje dionice,ne znam zašto uopće dionica pada..

Otprilike tržište padne na onu cijenu koja je unaprijed dogovorena ispod stola, onda se na toj cijeni pojavi nalog za kupnju ajmo reć 30k i odjednom se slučajno pojavi nalog za prodaju 30k i bude sve riješeno u sekundu. Ukoliko to tako ne bude onda se mrcvari tržište 20 dana.

kakve baljezgarije……. prvo o ugljenu i termoelektranama jućer, koje su već prije godinu dana prožvakana prića……onda o ludoj potražnji za ugljenom  kojemu se u mjesec dana cijena prepolovila od te silne potražnje…….pa o suprama, panama koji će uvijek voziti…….ma ne, letjet će……sad o tome da bi I.B. preuzeo firmu……

Ma prodaja je već dogovorena sto posto, samo će prebaciti u 1 ili više paketa i to je to.

Cijena bi trebala onda značajno skočiti, jer je uistinu preniska.

Slažem se. Ne treba se gurati na bidu.

Ako država želi prodati jeftinije, tko smo mi da ih u tome spriječimo.

I to još pred okreta vozarina. Odličan tajming kao i uvijek.

Jer vi stvarno mislite da je Bilbija kupio 12% da ostane na tome?Ja sam jos pojačao poziciju..sad mi je ulaz ispod 50 eur..kažem..prodaja cerpa samo može pozitivno utjevati na cijenu dionice ..nikako negativno😉

Supramax +5.3%..handysize +1%..capeovi okrecu smjer..prodaju dionice točno pred rast BDI a🙃

New Report

Close