EN DE

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U brojke iz članka vjerojatno nije uračunat iznos otplate duga po brodu što je značajna stavka.

Problem je tim i veći što pada i dolar i BDI..u svakom slučaju,jako teško je prognozirat ovu i par idućih goidina,puno toga visi o koncu..u 3 em mjesecu dolazi velika obveznica za Evergrande,ostaje vidjet hoće li Kina spasiti tog giganta ili će ga pustit da propadne,istodobno ministrica SAD a spominje bankrot u 6 om mjesecu,a dionice rastu,iskreno..trgujem na burzi 15 godina,ali nikad nisam bio nesigurniji nego što sam sad..jedan tjedan sam pozitivan a drugi negativan..u svakjom slučaju..neizvjesno je..

Dolar pada, vozarine padaju, potražnja za prijevozom tereta pada, a stižu novi brodovi. Libor i kamate na kredite rastu, Batala opet obustavljena gradnja. Situacija nije dobra i laka, kako je neki žele prikazati.

Weak Vessel Demand Drags Baltic Dry Index Down Further

Weak Vessel Demand Drags Baltic Dry Index Down Further

@trial

Kolega, nemojte obmanjivati ljude, kakvih 7.000 USD je dovoljno za nulu?

Pa ispod 11.500-12.000 USD nema valjda ni jednog brodara na svijetu koji može biti na nuli.

Ajde, onda neka nema kad ti kažeš.

lapad, 14.12.2022. u 12:31

Poštovani dioničari,sazovimo izvanrednu skupštinu s prijedlozima izvanredne dividende i smanjenjem bonusa vodstvu firme za 90 %.

Dosta je više promatranja ovog ništavila od vodstva firme.

lapad, 15.12.2022. u 19:34

4 eura neto po dionici firma može isplatiti bez ugrožavanja tekuće likvidnosti.

To bi ukupno bilo oko 45 mil kn a firma će u siječnju imati min.200 milijuna kn na računu.

Koliko ja znam naručili su dvije novogradnje.

Tko zna kakve će vozarine biti ove godine. Treba im cash na računu.

Mislim da uprava to dobro radi.

Supramaxi su trenutno totalna katastrofa..bolje da čuvaju cash jer sada plove sa gubitkom..nece valjda lupat dividende pa dizat kredite?

Doba je kineske nove godine, za ocekivati je da su vozarine na dnu. Po meni nekoe ozbiljne zarade nece ni biti do polovice travnja. Gledajuci predikcije, novogradnje Atlantske ce doci taman u drugoj polovici godine, a Q3 i Q4 ocekuju na razini od 2500 do 3000. Puni su kesa a bit ce i puniji ;).

Teško da bi se naručivalo da se ne očekuje posla.

”Newbuilding aktivnosti za 2023. počele su ubrzavati, s glavnim fokusom, dosad, na narudžbama u kineskim brodogradilištima, uglavnom za brodove za suhi rasuti teret. U svom posljednjem tjednu izvješću brodski posrednik Allied Shipbroking rekao je da su “narudžbe za novogradnju tijekom posljednjih tjedana bile usmjerene na kineska brodogradilišta, posebno u pogledu brodova za rasuti teret. S obzirom da je proslava kineske Nove godine pred vratima, mogli bismo očekivati ​​smanjenje poslova takvih prijavljenih tijekom sljedećih nekoliko tjedana.Već ove godine objavljena su izvješća o više od 10 naručenih brodova veličine Ultra/Supramax, možda kao rani pokazatelj da bi 2023. mogla nastaviti prošlogodišnji trend kada je, za brodove za suhi rasuti teret, naručeno gotovo dvostruko više u usporedbi s brodovima Panamax, a znatno više od Handysize ili Capesize”.

Iskreno..nisam se nadao da će BDI potonuti na 800 bodova..neovisno o kineskoj Novoj Godini..kinezi drže tek 40% prometa..a šta je sa ostalima?

New Report

Close