EN DE

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

JDPL sad postaje svemirski brod prema ovome.

Tamo se sad može zaboraviti na praćenje BPI, BCI, BDI… i samo dalje mirno brojiti lovu.

Samo ova dva LPG broda će donositi zaradu veću nego svi ostali za vrijeme ovih najboljih vozarina.

Tako da sad postaje daleko bolji izbor.

Gledam neke stare grafove pa sam naišao na ovaj koji sam prije skoro mjesec napravio za jednog kolegu. Zanimljivo je takve stvari pogledati unazad, kao mali vremeplov, nisam od tada više pratio ovu dionicu. Onako, for educational purposes only.

.

Zaključak tada je bio da je kota 397 kn kritična. Bilo je u dva navrata pokušaja da se ta kota osvoji, ali bezuspješno.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Opet mi ne dopušta prikačiti graf. Idemo pokušati ponovo -graf za ATPL.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

forumas., 01.12.2022. u 10:25

JDPL sad postaje svemirski brod prema ovome.

Tamo se sad može zaboraviti na praćenje BPI, BCI, BDI… i samo dalje mirno brojiti lovu.

Samo ova dva LPG broda će donositi zaradu veću nego svi ostali za vrijeme ovih najboljih vozarina.

Tako da sad postaje daleko bolji izbor.

Ne znam. Ja sam ipak vise naklonjen privatnoj ATPL nego drzavnom JDPL.

Mene samo zanima kako to nitko drugi nije htio ta dva LPG broda i dugoročne ugovore koji idu s njima?

Jasno je da su država i HBOR podmetnuli ledja za te kupovine jer bez njihovih garancija nikakvih kupovina ne bi bilo. A ništa ne ide za badava…. Kad tad ce netko to doći naplatiti. Nisam siguran da ce se u tom trenutku voditi mnogo računa o manjinskim dioničarima.

Kakva je ovo panika danas?

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

Možda je panika zbog kriznog poreza umjesto izvanredne divke?

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

Kakva panika?

Extraporez će biti nešto sitno ili ga uopće Atlantska neće platiti jer će osnovica za izračun biti paušalni porez po tonaži flote kojeg brodari plaćaju svake godine.

Danas je to izjavio ministar financija…

Osnovica tog paušalnog poreza po tonaži je sitna lova pa će i možebitni extraporez biti sitan ako ga uopće i bude jer je dobit iz 2021 puno veća od dobiti 2022.

Prema onome kako sam ja razumio i atpl spada u firme koje će država oderati za exstraporez,tu sam našao još luku Ploče,span,viktor lenac..ima li još koja?

Poštovani dioničari,sazovimo izvanrednu skupštinu s prijedlozima izvanredne dividende i smanjenjem bonusa vodstvu firme za 90 %.

Dosta je više promatranja ovog ništavila od vodstva firme.

Ajmo. Kome se šalju punomoći?

New Report

Close