Pisalo je ako se dobro sjećam u prošlogodišnjem revizorskom izvjecu da jebprocjenu flote radio neovisni procjenitelj.
Sjećam se da sam vidio dokument sa takvim ili slicnim iziricajem.
Meni na računu PBZ banke nema dividende. Koja smo mi prčija. Ma hebitedese ,a dionicar sam više od desetak godina. Plovite vi, al : ebem vas! Znam da čitate portal. Sramota !!!!!!;!!¡!!;;!!!!!!!!!!
Ili je to bilo ranije zbog refinanciranja kredita. Al znam da im je netko od poznatih imena iz branše radio procjenu. Al nažalost, vise se točno ne sjećam gdje je to bilo.
Ma na kraju, vidi se i novčanog toka iz poslovnih aktivnosti da i ATPL i JDPL rasturaju ove godine. Tamo je “malo teze” lagati nego na ovim ili onim “zaradama”.
Lova do krova
Yes, odlično je izvješće, svaka čast gosparima. Mogla bi cijena idući tjedan nazad preko 400 kn….
https://seebiz.eu/tvrtke/atlantska-plovidba-neto-dobit-u-devet-mjeseci-skocila-58/283565
Evo malo i u novinama.
Yes, odlično je izvješće, svaka čast gosparima. Mogla bi cijena idući tjedan nazad preko 400 kn….
Ne bih bio siguran u to. Ovdje kad je dobro cijena padne 10% jer kazu to je sve uracunato 🙃🙃😉
Ima ona od TBFa uvik kontra, tako je to na nasoj miloj ZSE. Treba đuru pratit i magmu ovi brodari su bezveze.
Stanje stvari tu je takvo da mnogi nisu odmah vidjeli da je izašlo izvješće a neke je i zbunio rezultat na prvu, tako da bi sad moglo biti puno zainteresiranih za ulazak, a također za povratak natrag onih koji su reagirali prebrzo ne shvaćajući što je zapravo iskazano u izvješću.
Dobit kvartala je dakle skoro duplo! veća od očekivanih 30 mil. i mislim da je Nav sad duplo veći od cijene dionice.
A i do sad su Panamaxi imali ugovorenu fiksnu cijenu od prije koja je mislim još niža od trenutnih vozarina, inače bi im dobit bila prestrašna.
Vani vidimo da se brodari ne daju unatoč padu vozarina prošli tjedan, kao da se samo čeka da iste okrenu u plus.
Jer ove cijene brodara bi bile preniske i da vozarine padnu još upola, a što je s obzirom na scrap, zanemarive novogradnje, ograničenja brzine i značajnu daljnju potražnju u budućnosti, zapravo nemoguć scenarij.
Tako da će ovako visoki rezultati ostati i nadalje, jer će vjerojatno opet ugovoriti iznose slične sadašnjim, a koji će im omogućiti ovako visoku dobit i u budućnosti.
Sad je samo pitanje po kojim multiplama će se uskladiti cijene brodara, za gotovo sve ino brodare očekivana cijena u jednogodišnjem razdoblju je 50 do 100% iznad trenutnih cijena.
https://seebiz.eu/tvrtke/atlantska-plovidba-neto-dobit-u-devet-mjeseci-skocila-58/283565
Evo malo i u novinama.
Što će reći da je dionica debelo podcijenjena.
Kolega forumaš i trial da je to tako jednostavno, dionica nebi bila gdje je. Očito ima i drugih faktora koje niste uzeli u analizi.
Kolega forumaš i trial, da je to tako jednostavno, dionica nebi bila gdje je. Očito ima i drugih faktora koje niste uzeli u analizi.
Nismo uzeli u analizu da je na zse nikakva likvidnost, da nema svježih i novih ulagača sa svojim novcem na burzi, da se razočarani postojeći osipaju i tak to. Ali realna matematička vrijednost dionice je jasna. Vrijednost i cijena, nažalost, nikada nisu identične. Prepuno je onih koji znaju “cijenu” svega i ne znaju vrijednost ničega.