EN DE

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/45567

Znači sve po njihovom,  protuprijedlog više dividende nije prošao.

Za manje od 1 % temeljnog kapitala nije prošla veća dividenda.

Koliko znam za kvorum mora biti prisutno na GS više od 50 % dionica, to je u slucaju ATPL više od cca 690.000 dionica.

Neki koji su bili kažu da je glasalo cca 300 k za veću a cca 311k protiv.

To je ukupno oko 611.000 dionica, a za kvorum treba biti prisutno iznad cca 690.000 dionica?

forumas., 31.08.2022. u 19:49

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/45567

Znači sve po njihovom,  protuprijedlog više dividende nije prošao.

Nije ni ovo loše, obzirom kakva su vremena. Bilo bi neodgovorno ne razmišljati i budućnosti i razbacivati se novcem. Bolje da s ostatkom te love kupe neki polovni brod ako se ukaže dobra prilika jer vozarine bi uskoro trebale početi rasti.

Ignore: KressoM, delux

Bilo bi im pametno da kupe kontejneraša, ako već nešto budu kupovali. Kontejneraši trenutno (a i cijelo ovo vrijeme expanzije brodarskog biznisa)  i dalje posluju vrhunski, tankeraši solidno, a rasuti  slabo. Ne bi im bilo za zgorega da malo diverzificiraju svoju flotu.  Ovako, raditi u jednoj niši je vrlo oscilirajuće i nepredvidivo.

Posljednji put tko pamti isplatu divke i ovako visoke cijene ugljena, atpl dionica je bila po zlato. Nadam se opet tim vremenima ne treba cijena baš biti toliko visoka 🙃🤔 nostalgija

Naša Putica, tetka Duba bi mogla naručiti malo rasutog za EU pa da nas pogura 🚀📈🙃

Činjenica da se želi smanjiti dug odnosno razdužiti kompanija i započeti s obnovom flote, kao i povećati udjel vlastitog financiranja sugerira da postojeća uprava ponajprije želi napraviti dugoročno održivu i financijski stabilnu kompaniju i to je razuman potez koji na duge staze može dati dobre rezultate. A može privući i institucionalne ulagače sa duljim vremenskim horizontom ulaganja. Nekakvi iskoraci u druge segmente brodarstva nisu čini mi se realni jer Atlantska niti ima dovoljno kapitala, a niti ljudstva da sad razvija neke nove brodarske djelatnosti. Barem ne u ovome trenutku.

I ta incijativa u kojoj je jedina točka okupljanja dioničara bila isplata natprosječne dividende je otpočetka bila promašena priča. Mene je zapravo iznenadilo koliki je broj (iako je na kraju udjel u ukupnom prikupljenom kapitalu na kraju bio nizak) dioničara spreman dati punomoć nekome koga uopće ne poznaju i tko nije nikada predstavio se u javnosti na način da dioničari znaju koji je mindset iza svega.

Dotični se čak nije niti udostojio podrobnije obratiti javno (pretpostavljam da nije ni privatno opunomoćiteljima) da im pojasni što se zapravo događalo na skupštini i o čemu se konkretno raspravljalo. Da to nije učinio jedan drugi dioničar, javnost bi uglavnom ostala uskraćena za teme rasprave i postavljena pitanja te dobivene odgovore.

Meni to ukazuje na površan pristup, iako sad tamo neki likovi za koje će javnost tek saznati koji su i što su radili, pokušavaju gurati nekakvu udrugu dioničara. Bilo bi im bolje da su osnovali udrugu natprosječnih očekivatelja dividendi jer jasno je da o kompaniji i njezinom poslovanju svi skupa malo znaju i da su ofrlje procijenili da su novci u ATPL baš ‘na izvol’te’.

BDI u tri dana skočio za 13 %, a BPI za 7,9 %. Bude danas cijena ATPL malo odreagirala kad svi vide.

one, 05.09.2022. u 08:34

Činjenica da se želi smanjiti dug odnosno razdužiti kompanija i započeti s obnovom flote, kao i povećati udjel vlastitog financiranja sugerira da postojeća uprava ponajprije želi napraviti dugoročno održivu i financijski stabilnu kompaniju i to je razuman potez koji na duge staze može dati dobre rezultate. A može privući i institucionalne ulagače sa duljim vremenskim horizontom ulaganja. Nekakvi iskoraci u druge segmente brodarstva nisu čini mi se realni jer Atlantska niti ima dovoljno kapitala, a niti ljudstva da sad razvija neke nove brodarske djelatnosti. Barem ne u ovome trenutku.

I ta incijativa u kojoj je jedina točka okupljanja dioničara bila isplata natprosječne dividende je otpočetka bila promašena priča. Mene je zapravo iznenadilo koliki je broj (iako je na kraju udjel u ukupnom prikupljenom kapitalu na kraju bio nizak) dioničara spreman dati punomoć nekome koga uopće ne poznaju i tko nije nikada predstavio se u javnosti na način da dioničari znaju koji je mindset iza svega.

Dotični se čak nije niti udostojio podrobnije obratiti javno (pretpostavljam da nije ni privatno opunomoćiteljima) da im pojasni što se zapravo događalo na skupštini i o čemu se konkretno raspravljalo. Da to nije učinio jedan drugi dioničar, javnost bi uglavnom ostala uskraćena za teme rasprave i postavljena pitanja te dobivene odgovore.

Meni to ukazuje na površan pristup, iako sad tamo neki likovi za koje će javnost tek saznati koji su i što su radili, pokušavaju gurati nekakvu udrugu dioničara. Bilo bi im bolje da su osnovali udrugu natprosječnih očekivatelja dividendi jer jasno je da o kompaniji i njezinom poslovanju svi skupa malo znaju i da su ofrlje procijenili da su novci u ATPL baš ‘na izvol’te’.

I 20 kn je čudo da su dali dioničarima.

Tko na ovoj dionici želi zaraditi putem dividende promašio je dionicu.

Nema šanse da AP ekipa dobit dijeli kome god…

Ulagači (ako niste veliki / institucionalni na long term), jedini način da na ovoj dionici zaradite je dobar time-ing ulaska i izlaska, uz malo sreće i “nosa” za kretanja u branši.

20,00 kn po dionici je velikodušno čudo za ovu ekipu!

Čudo.

A čuda se ne događaju svake godine.

Mi samo na pad reagiramo i tu smo najbolji. Da nisu divku izglasali bilo bi po 250 🙃🙃

Što je nekima i kod nas ex-div. day ?

Kad se umanji dividenda trenutno je cijena znači 380 kn.

A vozarine napokon preokrenule?

U zadnja četiri dana BPI raste za 1 %, 3,3 %, 4,4 % i danas za 6,4 %. U zadnja četiri dana ukupno više od 15 %.

New Report

Close