EN DE

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

O čemu se ovdje priča, ovaj je kupio tek 150 kom, znate li vi koliko je to beznačajno i simbolično, odnosno samo predstava za javnost?!

A gdje su tek drugi iz same firme, ima ih tko zna koliki broj i nitko još nije dao ijednu obavijest o kupnji, ni ispod 200, ni iznad 300, znači da jako vjeruju u podcijenjenost i daljnji rast.

Pa inače bi se krcali sa tisućama komada kad bi imali velika očekivanja, mora da nešto ipak smrdi, jer oni znaju najbolje stanje.

A ne ovaj kupio “ogromnih” 150 kom!

Kad je jučer srušena ispod 310 više se nitko nije usudio unutra (uključujući znači i one koji svaki dan tu pišu), inače bi na 300 bili deseci tisuća komada na bidu, a ne niti komad.

Tu se vidilo da se zapravo samo navlači druge da sad kupuju i dižu im cijenu za iskrcaj, dok vani brodari svaki dan pomalo padaju.

Kolega forumad, kupite zlato! Svaki dan gledate komad metala i tepate “my precious”….. Mi cemo i dalje prevoziti metale i ine….

outlook je definitivno poboljšan, ali ove zadnje simbolične kupnje apsoluno spadaju u domenu manipulacije. za te pojedince radi se o zanemarivim iznosima, tako da se treba promatati isključivo kao pokušaje manipulacije cijenom i zadržavanja na trenutnim razinama.

što se ostatka stanja tiče, bolje je definitvno ali, i dalje je flota precijenjena tako da i firma ostvari popriličnu dobit ove godine (tipa 100m), neće biti ni blizu jednaka iznosu precijenjene vrijednosti flote.

na dalje, dividenda je isto out of question i onu objavu koja je nedavno bila treba isto tako promatrati u vidu manipulacije tržištem.

Sve u svemu, firma se aktivno uključila u manipulaciju, koji su motivi još se ne može dokučiti. na ovim je razinama definitivno overpriced u odnosu na peer grupu. ostaje također enigma postotka flote vezanog uz dgoročne ugovore s bitno nižim vozarinama. na ovim razinama je čisti HOLD, s naginjanjem na SELL.

I tako TAKA tika taka ti mene nagovarao jučer da prodam, a danas idemo na 400 kn..

Nisi neki frend…

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

Forumaš je točno detektirao situaciju. Nije jučer tako naglo moglo nestati bida da ekipa nije u dogovoru. Čuvajte se.

I ovaj iz nadzornog je s njima u igri. Ipak je tu velika lova u pitanju.

Kolega lojtra, s obzirom na napredne programe detekcije manipulacije tržištem koje HANFA ima implementirano kod sebe mislim da je manipulacija ovdje gotovo pa nemoguća radnja. Sve je to ponuda i potražnja, a dok god ima potražnje cijena će rasti.

Hanfa!!! Hahaha

Ste vi pali s Marsa?😂

cijena se pumpa kao da će svaki čas nestati dionica s prodaje…ne vidim pokriće za to u financijskim rezultatima, ali kako je krdo krenulo ne bi me čudilo da u ponedjeljak otvori na 400…

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

avax10, 07.05.2021. u 07:40

BudFox3, 06.05.2021. u 15:54

Sutra ujutro ide to na 350 imam osjećaj za feeling

To bi bilo super, taman da danas sve rasprodam na 330-350 kn 👍

e da,i tata bi sine 😉

ako slučajno cijena prijeđe  330 kn ja vam odmah prodam mojih 750 komada,meni dosta

na ignoriranju: ljudska bijeda "nabiduasku" (dno dna)

Čisti primjer kako se gubi na burzi. Gledaju 2 tjedna kako dionica naraste 100 posto i onda udri po asku. Kad je prošla 200, papa. Pa ima i drugih dionica. Nisam zaradio ali nisam ni izgubio. Vrijeme je za pozicioniranje u drugim dionicama. Ovo tu je Ruski rulet ali sigurno ne kupuju oni koji su na burzi 10 ili više godina.

Kolega Tin, tako si najavljivao i da će Saponija na 700 i TPNG na 70, pa postajem pomalo oprezan na takve najave…

New Report

Close