imam problem sa pbz investorom dali netko od kolega ima isti problem neka mi odgovori
Ja sa starom verzijom nemam problema. A rekli su da od Nove godine više nema nove verzije. Ima i treće, digitalno trgovanje u koje se ne razumijem.
Samo je bitno sto ce pisati u Q1. Ako to bude 5 do 8 milja dobiti muvat cemo se tu negdje. Ako bude preko 10 mil idemo do 300 kn. Ako pak bude 15 ili vise ide takav proboj 300 kn da to svijet nije vidio.
Da, 2020. je aqua passata, bitan je 1Q. Ako on bude dobar, lako moguće da cijena u 1-2 dana ode na 300 kn pa i da preskoči tu razinu jer keša ima kao blata, treba samo jedna dobra priča i dionica leti.
Nema kraja rastu vozarina
Baltic Dry Index Rises 2.35% to 2,957
Capesize +3.64% to $38,816
Panamax +1.44% to $21,924
Supramax 58k tons +0.5% to $23,540
Handysize +0.42% to $18,147
Gdje je to do 150.000 $, koliko je bilo 2008g. Ali tad su Kinezi počeli štancat brodove. Nikad više ta vremena.
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/36958
Nesto sto mi je bilo nezamislivo prije dva mjeseca, dividenda od ATPL. Ocito je vec Q1 dobrano povukao i bit ce preko 10-15 m. Koliko ce onda tek biti Q2 i Q3 kad svaki dan index raste, i to ne malo.
Ne pisati neistine.
Ne može biti dividende iz prethodne poslovne godine koja ima nerevidirani gubitak od 53 mil kn.
Ovaj pravilnik o isplati dividende je GORI od prethodnog iz 2017/18.
Zato jer ima puno uvjeta koji se moraju ispuniti a prethodni pravilnik nije imao NIKAKVE uvjete.
Moze eventualno biti iduce godine za ovu. Za proslu ne moze, tocno kaze kolega lapad.
Ali tajming je zanimljiv. Mozda ima veze s brojevima u FI za Q1?
Jer i % je promijenjen, sto znaci promjenu politike dividende. Bez toga bila bi na snazi stara politika. Valjda postoji neki razlog za promjenu politike? Koji? Cemu mijenjati politiku ako nema osnova za divku?
Haloo molim, izlaze dokumenti u kojima se dividenda spominje.Danas, sutra…Nebitno.Bitno je da netko spominje, kalkulira, planira i misli da je i to moguće s ovim zadanim preduvjetima. Postoji i razlog tome a prvi bi mogli vidjeti petak😊.Onda slijedi 2 kvartal koji se već sada polako može isčitati pa onda tradicionalno najbolji dio godine. Nakon svega kakvo će izvješće biti za cijelu ovu godinu.?😊
Ne pisati neistine.
Ne može biti dividende iz prethodne poslovne godine koja ima nerevidirani gubitak od 53 mil kn.
Ovaj pravilnik o isplati dividende je GORI od prethodnog iz 2017/18.
Zato jer ima puno uvjeta koji se moraju ispuniti a prethodni pravilnik nije imao NIKAKVE uvjete.
Složio bi se s vama da sada očito nema nikakve dividende na temelju napisanog, ali isto tako između redaka je očita priprema terena da se nešto isplati čim se zadovolje osnovni uvjeti, a glavni preduvjet je svakako dobit. Znači da samo treba biti malo strpljiv.