EN DE

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Naime da sam na njegovom mjestu upravo sada bi napravio isto.

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Rate($/Day) Change
BCI Average of the T/C routes $25426 (UP 3633)
BPI Average of the T/C routes $8836 (UP 678)
BSI Average of the T/C routes $10091 (UP 64)
BHSI Average of the T/C routes $7731 (UP 43)

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

http://www.dryships.com/pages/report.asp

član uprave prodao dionice
http://www.zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/ATPL_stjecanje_otpustanje_2013__992013130841.pdf

On je tamo mali od kužine, prave gazde i face su over sixty[emo_smijeh]

Craig pa i ti si kupio stan s tom razlikom što si izgubio 40% a on je vjerojatno prodao svoje po 10x većoj cijeni nego je kupio. Opet velim da čim je čovjek u upravi AP da zna što radi. Nije lako sa ovom dionicom, podsjeća me na moju ženu, kad je doma volio bi da je vani a kad je vani fali mi nakon pet minuta. Socijalizam je definitivno bio zakon, nije bilo dionica, svi smo imali isto, nije bilo interneta, mobitela, samo stojka i fićek i poneka mečka, al što ćeš ma se trijeba s brjemenom akomodavat trijeba je bit vjertuozu, tko hoće renjat na svijetu.[emo_smijesak][emo_smijeh][emo_namigusa]

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

koliko vidim dionice su prodane izvan burze.,vrlo dobra vijest jer pokazuje kolika je potražnja za dionicama atpl.,da ja kupac danas na burzi htio kupiti toliku količinu prema sadašnjem asku i s obzirom na druge igrače platio bi 355 kn.,a pitanje je kolika je zapravo cijena koja je dogovorena izvan burze……

Atlantska u pravilu ugovara dugoročne vozarine, a ne vozi prema spotu. Zato vjerujem da član uprave može iz podataka koji nama nisu dostupni već sada dobro procijeniti rezultat za ovu godinu i donijeti odluku o prodaji. Kako sam već naveo, prosječna panamax vozarina je prema platou reportu za prethoni mjesec ove godine manja 1500 dolara dnevno u odnosu na prošlogodišnju. [emo_palacg]

Jako dobra vijest. Član uprave je prodao dionice…

Kako su se vremena promijenila! Ranije su ovakve obavijesti sadržavale samo šturu činjenicu o kupoprodaji, a gle danas napretka u "transparentnosti", navodi se čak i razlog prodaje! Što je sljedeće? Javna isprika dioničarima? [emo_plazi]
[/quote]

kako bi se reklo, psi laju a karavana prolazi,,

kad nisi uzeo po 200 i 300 još ti je jako jeftino, daleko je to od neke donekle fer cijene sa uračunatim svim gubitcima,,,

Atlantska u pravilu ugovara dugoročne vozarine, a ne vozi prema spotu. Zato vjerujem da član uprave može iz podataka koji nama nisu dostupni već sada dobro procijeniti rezultat za ovu godinu i donijeti odluku o prodaji.
Dr. Ivo bi rekao, grosse Spiele…

Atlantska u pravilu ugovara dugoročne vozarine, a ne vozi prema spotu. Zato vjerujem da član uprave može iz podataka koji nama nisu dostupni već sada dobro procijeniti rezultat za ovu godinu i donijeti odluku o prodaji. Kako sam već naveo, prosječna panamax vozarina je prema platou reportu za prethoni mjesec ove godine manja 1500 dolara dnevno u odnosu na prošlogodišnju. [emo_palacg]

mislim da veliki cijelu ovo godinu kupuje odnosno prodaju 2014 i 2015 godinu.,ova godina je več “prošla” za za sve ozbiljne investitire s puno love.,valjda se danas kupuje-prodaje s obzirom na očekivanja “sutra” a ne ono što je bilo jučer.,isto tako, zašto bi atpl potpisivala mnogo dugoročnih ugovora na prelošim vozarinama.,valjda dugoročno voze samo ako imaju dobru vozarinu.,

Kraljica mora vraća se u velikom stilu. Izgleda da na ZSE nema pravog trgovanja bez brodara.
O čemu se zapravo radi:
Rast flote za rasute terete u razdoblju 8/2012-8/2013 iznosi 5.2% (prema platou) s trendom daljnjeg usporavanja. Prosječan godišnji rast trgovine rasutim teretima iznosi 6-8%, dok je prošlih godinu dana bio oko 5.5%.
Međutim, kao što se može vidjeti ovdje:
http://www.bloomberg.com/news/2013-09-08/china-trade-rebounds-in-further-sign-economy-stabilizing.html
trgovinski rast ubrzava.
“Overseas shipments rose 7.2 percent from a year earlier, the General Administration of Customs said in Beijing yesterday”.
To je ono što smo godinama čekali: da trgovina raste brže nego što raste svjetska flota. Uz povremene manje ili veće korekcije, mislim da je ovo održivo.
Zanimljivo da je u prošlih nekoliko mjeseci došlo do povećanja rejtinga mnogih svjetskih brodara: NM,DSX, DRYS, GNK, GOGLO… GNK, na primjer, je takoreći do jučer bio jednom nogom u bankrotu. U međuvremenu mu se cijena utrostručila.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

točno Mannu.
a evo i update :

http://finance.yahoo.com/quotes/DSX%2BDRYS%2BEGLE%2BEXM%2BFREE%2BGNK%2BnM%2BOCNF%2BSEA%2BQMAR%2BBHO%2BTRMD%2BESEA%2BTBSI%2BTOPT%2BPRGN%2BGDOCF.pk%2Bdnord.co%2Btorm.co%2Bgogl.ol%2Bceco.ol%2Bbel.ol%2Bjin.ol/view/v1

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

New Report

Close