FOTO: Slavonski rokeri savršeno upotpunili najljepši otočni Advent

Autor: Majda Mikulandra , 17. prosinac 2017. u 21:59
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Na prepunom gradskom trgu u dvosatnoj fešti uživali posjetitelji iz cijele Hrvatske.

Božićna čarolija zavladala je Rabom, a treći adventski vikend donio program prepun iznenađenja za sve generacije. Na Trgu Municipium Arba, središtu zbivanja najljepšeg otočnog Adventa, u petak je svoja vrata otvorilo bajkovito otočno klizalište, a u promet je krenuo i božićno-novogodišnji vlakić s Djedom Božićnjakom za upravljačem te idealno zaokružio dojam adventske bajke.

Kulminacija zabavnog adventskog programa dogodila se u subotu pa tako ni kiša koja je cijeli dan padala nije poremetila pripreme za vrhunsku glazbenu poslasticu. Na središnji trg na Rabu posjetitelji su polako pristizali iz cijele Hrvatske pa je par sati prije početka koncerta jednog od najdugovječnijih hrvatskih rock bendova Opće opasnosti i kiša kapitulirala. Točno u 21 sat, slavonski su rokeri izašli na pozornicu i pružili Rabljanima i njihovim gostima pravu rokersku feštu.

Marina i Monika već nekoliko godina svoje su slavonske adrese zamijenile rapskima, pa su s velikim zadovoljstvom došle na koncert benda kojeg, kažu, prate od samog početka.

“Koncerte Opće opasnosti jednostavno ne propuštamo, kad god možemo dođemo, bez obzira gdje dečki sviraju. Kad smo čule da će svirati u Rabu u kojem sad živimo, oduševile smo se, oni su sjajni i super se zabavljamo”, istaknule su dvije slavonske ljubiteljice rocka. Najpoznatije hitove poput “Jednom kad noć” i “ Pobjego sam”, na najljepšem otočnom Adventu, pjevali su uglas posjetitelji s Cresa, Paga, Osijeka, Zagreba i Rijeke koji su za organizaciju imali samo riječi hvale.

“Atmosfera je vesela i puna radosti. Očekivali smo ovoliku posjećenost jer smo baš za koncert Opće opasnosti imali mnogobrojne upite iz susjednih destinacija. Mnogi su se brinuli zbog kiše, ali i vrijeme nam se nasmiješilo, trg je prepun ljudi, i ovaj je koncert pun pogodak i zahvaljujemo Večernjem listu na izvrsnoj suradnji na ovom projektu”, zadovoljstvo nije krila ni direktorica Turističke zajednice grada Raba Ivana Matušan.

Odličnoj atmosferi nije odolio ni gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, koji za sebe kaže da je u duši roker.

“Dojam je fantastičan, oduševljen sam, trg je krcat i ono što je nama otočanima najljepše je to da nam je povijesna gradska jezgra, evo, i zimi oživjela, mnogo je posjetitelja na našem Adventu koji apsolutno pokazuje rezultate našeg rada i ciljeva. Rab živi i zimi, a to je za jedan otok veliki uspjeh”, rekao je gradonačelnik Nikola Grgurić koji je sa svojim sugrađanima i gostima ostao do kraja velike rokerske fešte. Slavonski rokeri, u sjajnoj interakciji s publikom, od početka do kraja dvosatnog koncerta održavali su atmosferu na vrhunskoj razini i tako savršeno upotpunili najljepši otočni Advent.

Božićna čarolija na otoku sreće potrajat će do 8. siječnja, a uz raznovrsnu gastronomsku ponudu i blagdanske suvenire, posjetitelje najljepšeg otočnog Adventa očekuju i žive jaslice 22. prosinca, slijetanje Djeda Božićnjaka na Badnjak, nastup klape Contra 26. prosinca i Bosutskih bećara 29. prosinca, dok će ih u 2018. svojim novogodišnjim nastupom uvesti Petar Grašo.   

Komentirajte prvi

New Report

Close