U Sloveniji potvrđena rekordna 1503 nova slučaja, vlada poziva građane da ostanu doma

Autor: Poslovni.hr , 21. listopad 2020. u 09:38
FOTO: Pixabay

U utorak u 21 sat, prvi put u povijesti neovisne Slovenije, na snagu je stupio policijski sat, odnosno ograničenje kretanja između 21 i 6 sati ujutro. Od ponoći druženje je ograničeno na najviše šest osoba, a postoji i zabrana kretanja između regija.

U Sloveniji su u posljednja 24 sata potvrđena 1503 nova slučaja koronavirusa., a testirana je 5891 osoba.

Umrlo je osam osoba.

U bolnicama je 333 ljudi, od toga 55 na intenzivnoj ljudi,

14-dnevni broj zaraženih na 100.000 stanovnika je 423.

Uvođenje policijskog sata u glavnom gradu prošlo je prilično mirno, a iz vlasti su poručili kako je šetanje psa opravdan razlog za kršenje policijskog sata, no ne ako vas policija uhvati u drugom dijelu grada. Nešto iza 21 sat ulice su postale prazne, a fotoreporter 24ura na ulicama je zatekao uglavnom samo policajce.

No drukčija je situacija bila u Mariboru, gdje se stotinjak prosvjednika okupilo na Glavnom trgu. Prosvjednici su, između ostalog, uzvikivali da policijski sat nije ustavan.

Nekoliko prosvjednika stiglo je bez zaštitne maske zbog čega su navodno obili novčanu kaznu od zdravstvenog inspektora. Navodno je jedan od sudionika kažnjen sa 1.200 eura.

Prosvjednici su se nakon nekog vremena razišli, a novi je prosvjed u Mariboru zakazan za večeras u 21 sat, prenosi Index.

Jutros je glasnogovornik slovenske vlade za koronavirus Jelko Kacin pozvao ljude da ostanu doma.

Komentirajte prvi

New Report

Close