Nova pravila otežat će život necijepljenima: Šire obavezu cijepljenja i skraćuju trajanje COVID potvrda

Autor: Poslovni.hr , 25. studeni 2021. u 08:47
Foto: Reuters

Radnici zdravstvenog sektora, koji su od travnja trebali biti cijepljeni, morat će uzeti dodatnu dozu cjepiva.

Suočena s četvrtim valom zaraza koronavirusom, Italija je postrožila covid mjere i proširila obavezu cijepljenja.

Vlada je u srijedu odobrila uredbu po kojoj će se pravila koje zahtijevaju dokaz o cijepljenju ili oporavku primjenjivati u većem dijelu javnog života od 6. prosinca.

Ulazak u barove, restorane ili na događanja ovisit će o mogućnosti pokazivanja tog dokaza.

Te će se mjere provoditi u cijeloj zemlji do 15. siječnja. Nakon toga će se mjere odnositi samo na regije koje su proglašene zonama koronavirusa i gdje su potrebne stroža pravila.

Od 15. prosinca, ljudi koji rade u školama, kao i policajci, vojnici, spasioci i zaposlenici zdravstvene uprave moraju biti cijepljeni protiv covida-19.

Radnici zdravstvenog sektora, koji su od travnja trebali biti cijepljeni, morat će uzeti dodatnu dozu cjepiva.

Nova pravila otežat će život necijepljenima.

Od 15. listopada, na talijanskim radnim mjestima na snazi su mjere kojima se zahtijeva dokaz o cijepljenju, negativan test na koronavirus ili dokaz o preboljenju.

Ista pravila dosad su se primjenjivale samo na daleka putovanja, no proširit će se na hotele, lokalni javni prijevoz i regionalni željeznički promet.

Valjanost talijanske digitalne ‘zelene propusnice’ – potvrde o cijepljenju ili preboljenju covida – bit će skraćena s 12 na 9 mjeseci.

Italija u posljednje vrijeme bilježi značajan porast slučajeva koronavirusa. U srijedu, zdravstvene vlasti prijavile su gotovo 12.500 novih slučajeva zaraze i 85 smrti u 24 sata.

Komentirajte prvi

New Report

Close