Nova ljetna linija za samo 22 eura mogla bi postati hit za turiste

Autor: Poslovni.hr , 09. lipanj 2020. u 11:00
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Vlak će kretati iz Praga.

Iako je još u pregovorima s HŽ Putničkim prijevozom (HŽPP), češki prijevoznik RegioJet jučer je potvrdio da od danas kreće prodaja karata za željezničku liniju od Praga, preko Brna i Bratislave do Rijeke, koja će prometovati tri puta tjedno. Predstavnik RegioJeta za odnose s javnošću, Aleš Ondruj, s kojim je Novi list jučer razgovarao, potvrdio je kako su u tijeku finalni pregovori s HŽ PP-om, ali bez obzira na to danas kreće prodaja karata po cijeni od 22 do 30 eura, za putovanje od Praga do Rijeke.

– S obzirom na veliki interes putnika, prvenstveno iz Češke, ali i Slovačke, s obzirom da vlak staje u Brnu i u Bratislavi, već sada razmišljamo da ovu liniju tijekom srpnja, kolovoza i rujna pretvorimo u dnevni servis. Za sad će češki turisti u Hrvatsku stizati utorkom, petkom i nedjeljom, a iz Rijeke će vlak polaziti u ponedjeljak, srijedu i subotu. Do sad smo primili tisuće upita potencijalnih putnika iz Češke i Slovačke, a vjerujemo da će i Hrvati biti zainteresirani za putovanje u Prag ili Bratislavu. Ukoliko se dosadašnji iskazani interes pokaže stvarnim, postoji mogućnost da vlak prometuje svakodnevno, odnosno da imamo dnevni servis iz Praga prema Rijeci i obrnuto, kaže Ondruj, ističući kako nikad do sad nije postojala mogućnost povoljnijeg putovanja od Češke i Slovačke do jadranske obale.

Kako piše

, početna cijena karte od 22 eura, na relaciji Prag – Rijeka, odnosi se na mjesto u kupeu, dok je putnicima dostupna i mogućnost kupovine karte za kupe s krevetom, po cijeni od 30 eura. Vlak će kretati iz Praga, sa stajanjima u češkim gradovima Brno, Pardubice i Breclav te u slovačkoj prijestolnici Bratislavi, da bi preko Ljubljane stigao u Rijeku, čime je mogućnost privoza otvorena i za turiste iz Slovačke i Slovenije.

Komentirajte prvi

New Report

Close