Nakon koronavirusa, Europi ovoga ljeta prijeti nova opasnost

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. lipanj 2020. u 13:40
Foto: Getty Images

Ovoga proljeća u više europskih zemalja zabilježene su iznadprosječne temperature.

Zbog suhog i vrućeg vremena ove se godine može očekivati daleko više od prosječnog broja šumskih požara u Europi, izjavio je u utorak povjerenik za krizne situacije Janez Lenarčič.

“Očekuje se kako će ova sezona požara biti iznad dugodišnjeg prosjeka kada je riječ o broju požara i spaljenoj površini u Europi”, rekao je Lenarčič na konferenciji za novinare.

Dodao je kako područja u kojima se šumski požari mogu očekivati nisu više samo na jugu, nego i u srednjoj i sjevernoj Europi”.

Ovoga proljeća u više europskih zemalja zabilježene su iznadprosječne temperature zbog čega je u nekima već bilo požara i s dolaskom ljeta stvar bi se mogla dodatno pogoršati.

Lenarčič je predstavio prijelog Komisije o jačanju mehanizma civilne zaštite EU-a, uključujući EU koji će prema prijelogu novog sedmogodišnjeg proračuna dobiti dodatne dvije milijarde.

Taj bi se novac trebao iskoristiti za stvaranje zaliha strateške opreme u slučaju izvanrednih zdravstvenih situacija, šumskih požara, kemijskih, bioloških ili radioloških incidenata i drugih izvanrednih stanja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ekipa, istrazite novu kriptovalutu Pi, revolucija u jednostavnosti, rudarenje preko smartphonea jednim klikom dnevno, bez ulaganja, izlazak u mjenjacnice je planiran za kraj godine, prikljucite se projektu i pustite vas smartphone da sam zaraduje za vas. Skinite free app preko linka https://minepi.com/amazingorion i ulogirajte se s imenom i prezimenom te kodom (amazingorion). Nemojte da vam za koju godinu bude zao.

 

Objava čeka odobrenje

New Report

Close