IKEA otvorila prvu trgovinu u susjednoj zemlji: Nekim hrvatskim kupcima će biti bliža od one u Zagrebu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. veljača 2021. u 12:10
Foto: Jan Woitas/DPA/PIXSELL

U  ponudi je ukupno oko 9500 artikala.

Švedska korporacija IKEA otvorila je u četvrtak za kupce svoju trgovinu namještajem i opremom za dom u Ljubljani i prvu u Sloveniji, uz velik interes kupaca koji se zbog protupandemijskih mjera moraju predbilježiti za ulazak i kupnju.

Sustavom rezervacija, koji će ostati na snazi idućih nekoliko tjedana, klijenti termine za kupovinu rezerviraju preko interneta, te dobivaju QR zaporku koju pokažu na ulazu u trgovinu, a u njoj se mogu zadržati najviše dva sata.

U prostorijama IKEA-e, u sklopu ljubljanskog robno-trgovinskog BTC centra, može u isto vrijeme biti 700 ljudi, pa se kupci puštaju unutra svakih 15 minuta. Unatoč velikom interesu prvog dana nisu zabilježene veće gužve.

Dugo očekivano otvaranje prve IKEA-ine trgovine u Sloveniji i pete takve u regiji jugoistočne Europe pozdravio je na prigodnoj svečanosti i ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković, u društvu s veleposlanikom Švedske u Mađarskoj Dagom Hartelusom, koji iz Budimpešte diplomatski “pokriva” i Sloveniju.

Janković je kazao da slovenski kupci od sada po proizvode renomiranog trgovca namještajem i opremom za stanovanje više neće morati putovati u Zagreb, Klagenfurt ili Graz.

Ocijenio je potez IKEA-e, koja je kamen-temeljac za trgovinu položila prije godinu dana, dobrodošlom investicijom te pohvalio energetsku učinkovitost zgrade trgovine, u čemu su pri odabiru i dobivanju svih potrebnih dozvola pomagale i gradske vlasti.

IKEA je otvaranje trgovine u Ljubljani najavljivala za kraj prošle godine, ali je to odgodila zbog epidemije Covida-19.

Ukupna površina IKEA-ina objekta iznosi 31 tisuću četvornih metara, od čega je 22 tisuće metara prodajnog prostora, a kupcima je omogućeno je i on-line kupovanje proizvoda, s dostavom na dom ili preuzimanjem na dostavnim mjestima u Ljubljani i u Mariboru.

U  ponudi je ukupno oko 9500 artikala.

Komentirajte prvi

New Report

Close