Plenković potvrdio: Od ponedjeljka rade terase kafića

Autor: Poslovni.hr , 25. veljača 2021. u 10:27
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nakon niza konzultacija sa svim resorima intencija je da se od 1. ožujka omogući rad ugostiteljskih objekata na terasama i otvorenim prostorima uz propisane epidemiološke mjere, rekao je Plenković.

Uz informacije o aktualnom stanju vezanom za koronavirus i vezanom za potres, na dnevnom redu sjednice je i odluka o raspodjeli donacija financijskih sredstava uplaćenih na račun državnog proračuna u akciji „Pomoć za obnovu nakon potresa”.

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković je, već po običaju, rezimirao prethodne aktivnosti.

“Naši su brojevi deset tjedana padali. U odnosu na prošli četvrtak, imamo neki porast”, kaže i dodaje da ne zna koji su točno uzorci. Je li to hladnoća, popuštanje mjera, neko šire popuštanje, mi moramo održati veliki oprez. Mi smo uz Dansku zemlja s najmanjom incidencijom u EU”, rekao je uvodno Plenković.

“Nakon niza konzultacija sa svim resorima intencija je da se od 1. ožujka omogući rad ugostiteljskih objekata na terasama i otvorenim prostorima uz propisane epidemiološke mjere”, rekao je Plenković te naveo da će se omogućiti sportske aktivnosti u zatvorenim prostorima.

Govorio je i o produženju pomoći poduzetnicima, o tome će, kaže, biti više riječi.

Ne smijemo biti pretjerano opušteni, kaže.

“Ako se situacija pogorša, uvijek se može donijeti restriktivnije mjere”, kaže.

Govorio je i o problemima s cijepljenjem te naglasio da je Hrvatska naručila više od 6 milijuna cjepiva.

“Na vrijeme smo naručili i više nego je potrebno da procijepimo sve starije od 18 godina. Naručili smo preko šest milijuna doza, imat ćemo priliku dio dati drugim državama”, rekao je Plenković dodavši da se radi na tome da EMA odobri cjepivo firme Johnson&Johnson.

Komentirajte prvi

New Report

Close