Turizam u Lonjskom polju povukao 922.000 eura

Autor: Biserka Ranogajec,Ksenija Kale , 05. studeni 2012. u 22:01
Gradilište županijske ceste obišla je i sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel

Projektom je planirana obnova županijske ceste na dionici Jasenovac – Drenov Bok, razvoj posebnoga marketinškog plana te promoviranje područja parka.

Sisačko-moslavačka županija do sada je bila vrlo uspješna u privlačenju novca iz fondova Europske unije. Na razini županije odobreno je ukupno 66 projekata, čija je ukupna vrijednost gotovo 87 milijuna eura. Te je projekte Europska unija sufinancirala sa 66,7 milijuna eura. Za projekt "Razvoj turističke infrastrukture na području parka prirode Lonjsko polje" ta je županija povukla 922,3 tisuće eura iz pretpristupnog fonda Europske unije IPA. Projektom je planirana obnova županijske ceste na dionici Jasenovac – Drenov Bok u duljini od 1980 metara, razvoj posebnoga marketinškog plana te plana promoviranja područja parka prirode Lonjsko polje. Tim projektom, koji je ukupno vrijedan 1,2 milijuna eura, od čega Unija sufinancira 75 posto, lakše će se unaprijediti turistička infrastruktura u parku prirode Lonjsko polje, ojačati lokalno poduzetništvo i promovirati turistička ponuda. Projekt je počeo u veljači ove godine, a trajat će 12 mjeseci.

Dovršetak u siječnju 2013.

Projekt sufinanciraju Sisačko-moslavačka županija i Županijska uprava za ceste. K tomu, u županiji su definirani i ostali ciljevi, a to su među ostalim rast broja posjetitelja u parku prirode Lonjsko polje te ponude turističkih usluga i opskrbe proizvoda toga područja. Partneri u projektu Sisačko-moslavačke županije su Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije, Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije te Općina Jasenovac. Radovi na rekonstrukciji Županijske ceste 3209 na dionici Drenov Bok – Jasenovac započeli su 27. kolovoza, a završetak je planiran do 27. siječnja sljedeće godine. Radove izvodi tvrtka Kapitel iz Ivanić Grada u suradnji s tvrtkom Elektrocentar Petek također iz Ivanić Grada. Vrijednost ugovorenih radova je 4,9 milijuna kuna.

Edukacija i studijski posjeti

Nadalje, izrađen je nacrt marketinškog plana i plana promocije područja parka prirode Lonjsko polje. Na temelju navedenih planova u rujnu započinje provedba promotivno-marketinške kampanje te će na osam lokacija u ovoj i susjednim županijama tijekom pet mjeseci biti postavljeni veleplakati radi promocije turističke ponude područja parka prirode Lonjsko polje. Stručnjaci koji rade na marketinškom planu uz fotografije će osmisliti slogane koji će biti postavljeni na autocestama uz mjesta od kuda se očekuje dolazak posjetitelja, koji će ih usmjeravati prema parku prirode. Ugovara se usluga izrade web-stranice za online rezervaciju smještaja i drugih usluga. Tijekom jeseni su predviđene edukacije za postojeće i potencijalne ponuđače turističkih proizvoda i usluga, a do kraja provedbe projekta u planu su promotivni materijali te organiziranje studijskog posjeta seoskim turističkim gospodarstvima u Sloveniji i Italiji.

Razvoj

Očekuje se više posjetitelja

U okviru projekta "Razvoj turističke infrastrukture na području parka prirode Lonjsko polje", sufinanciranog iz EU, Sisačko-moslavačka županija će od 12. do 30. studenoga provoditi individualne konzultacije o poslovnom razvoju poduzetnika. Naglasak će biti na promociji turističke ponude područja Lonjskog polja s obzirom na to da se projektom želi povećati potražnja za proizvodima i uslugama na tome području.

Najave

7. studenoga
Kulturna razmjena
Programi kulturne razmjene sa zemljama EU udruge Best Zagreb, zagrebački Informacijski centar EU, Trg žrtava fašizma 6, u 11 sati.

8. studenoga
Konferencija o razminiranju
Završna konferencija "Razminiranje na ratom pogođenim područjima", Velika vijećnica Osječko-baranjske županije, Županijska 4, Osijek, u 11 sati.

9. studenoga
Cjeloživotno učenje
Pripremni seminar za potprogram Leonardo da Vinci namijenjen strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, riječki hotel Jadran, od 12 do 16 sati.

Komentirajte prvi

New Report

Close