Wolt traži novog šefa za Hrvatsku

Autor: Marija Crnjak , 28. srpanj 2021. u 12:09
Tvrtka za dostavu Wolt Zagreb ostvarila je lani 21 milijun kuna prihoda/E. Elvedji/PIXSELL

Katanec će uz hrvatsko ubuduće biti odgovoran za tržišta Slovenije, Srbije i Poljske, a njegov nasljednik za hrvatsko tržište se traži na aktualnom natječaju.

Nakon što je gotovo tri godine bio na poziciji glavnoga direktora Wolta Zagreb, jedne od vodećih tvrtki za dostavu u Hrvatskoj, Matko Katanec promaknut je na mjesto regionalnog direktora Wolta.

Katanec će uz hrvatsko ubuduće biti odgovoran za tržišta Slovenije, Srbije i Poljske, a njegov nasljednik za hrvatsko tržište se traži na aktualnom natječaju.

“Nakon što smo na domaćem tržištu uz značajan rast u prošloj pandemijskoj godini ostvarili pozitivno poslovanje, cilj nam je zadržati vodeću poziciju u Hrvatskoj.

Do te sjajne pozicije dovela nas je svakako kvaliteta usluge, a to je brzina dostave, najbolje ocjene korisničkog iskustva, potrfolio restorana, ali i učinkovitost na strani marketinga. Naša najveća snaga je usmena predaja.

Također, trudimo se imati najbolje ponude i cijene hrane, odnosno cijena hrane na aplikaciji kod nas je ista kao i u restoranu, po čemu je Wolt iznimka, i to korisnici posebno prate”, pojasnio je Katanec koji s novom pozicijom dobiva tržište od ukupno 60 milijuna ljudi.

Od svih navedenih tržišta najveći izazov će za Katanca biti Poljska, koja je vrlo napredno i konkurentno tržište. Unutar svih navedenih zemalja sprema se otvaranje novih vertikala, usto se na nekim tržištima spremaju i neki novi proizvodi i srodne usluge, no Katanec zasad ne želi otkrivati detalje.

Prema izvješću o poslovanju objavljenom na stranicama Fine, tvrtka Wolt Zagreb je u 2020. godini ostvarila prihod od 21 milijun kuna, što je rast od oko 60 posto u odnosu na 2019. godinu.

Na globalnoj razini Wolt, inače finska kompanija, početkom godine priskrbio je investiciju od 530 milijuna dolara kako bi konkurirao Amazonu, čime je stekao status startupa jednoroga, i to u vrijednosti iznad milijardu eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close