Valamar 78% pića i hrane dobavlja lokalno

Autor: Poslovni dnevnik , 06. srpanj 2023. u 22:00
Valamar Riviera uložila je 13 milijuna eura u 2022. u destinacije u kojima posluje/Valamar Riviera

Iz fotonaponskih elektrana koje su postavljene u Valamar hotelima i ljetovalištima proizvedeno je 6% ukupnih potreba za električnom energijom.

Valamar Riviera uložila je 13 milijuna eura u 2022. u destinacije u kojima posluje, s fokusom na edukacije, investicije u turističku infrastrukturu poput šetnica, biciklističkih staza, igrališta i plaža te razne kulturne i sportske događaje, izvijestili su iz kompanije.

Iz fotonaponskih elektrana koje su postavljene u Valamar hotelima i ljetovalištima proizvedeno je 6% ukupnih potreba za električnom energijom, emisije stakleničkih plinova smanjene su za 67% od 2015., a nastavkom ulaganja u dekarbonizaciju namjeravaju postići ugljičnu neutralnost u prvom i drugom opsegu do 2025.

U Valamaru se lani 47% otpada odvojilo i sortiralo za ponovnu uporabu, dok je dodatnih 80 tona biootpada kompostirano, posadili su i na tisuće novih stabala, a zadržan je i “izrazito visok udio lokalne hrane i pića od čak 78 posto kroz produbljenu suradnju s brojnim domaćim dobavljačima i OPG-ovima”.

Valamar je pokrenuo i proces usklađivanja plaća u turizmu prema europskim standardima te programe za bolju ravnotežu privatnog i poslovnog života, s kvalitetnim smještajem i prehranom za sezonske radnike. Pritom ističu da su u 2022. domaći radnici činili 87% ukupno zaposlenih, za koje sve stalno unapređuju uvjete rada.

Komentirajte prvi

New Report

Close