Tim u kojem radim je poseban, idem s veseljem na posao

Autor: Borivoje Dokler , 05. lipanj 2022. u 22:00
Kristini ja zaposlenje, osim financijske dobiti, omogućilo učenje i razvoj/PD

Kristina Ivatović odradila je praksu u Atlantic Grupi, a nakon fakulteta im se javila i zaposlila u tvrtki.

Kristina Ivatović, 29-godišnja Velikogoričanka, završila je diplomski studij na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike, smjer Baze podataka i baze znanja. Posao u Atlanticu dobila je sredinom prosinca 2020., nakon klasičnog prolaza selekcija. Ističe kako je sve započelo još s praksom koju je u Atlanticu odradila 2016. u sklopu projekta Iskustvo zlata vrijedi.

“Za projekt sam doznala preko medija i tako sam se i prijavila. Tada sam još bila na preddiplomskom studiju na FOI-u. Na praksi je bilo poučno i zanimljivo – sve skupa iskustvo za poželjeti i preporučiti”, kaže Ivatović koja je odradila praksu u još tri firme, na tri različite pozicije.

“Imala sam prilike upoznati se s radom sektora marketinga, IT-a i samog Data sektora. Svako poduzeće bilo je zanimljivo na svoj način, te me naučilo puno o svom području. Uz studiranje sam i radila u struci i bila koordinator za studente s invaliditetom na fakultetu. Radila sam u dva poduzeća, u jednom godinu dana, u drugom pola godine.

Prvi studentski posao u struci bio DataBase administrator, gdje sam imala priliku primijeniti stečeno znanje na fakultetu i nadograditi ga. Drugi studentski posao bio je nakon Hackathon: programiraj pristupačni Zagreb, tu sam ostala raditi na samoj aplikaciji i priključila se radu poduzeća”, kaže Kristina Ivatović koja je nakon završetka studija poslala u Atlantic otvorenu molbu za posao te je uskoro dobila poziv na razgovor.

“Bila sam sretna i uzbuđena, bilo mi je drago i veselila sam se započeti poslovnu pustolovinu u Atlantic Grupi. Nadala sam se poslu jer mi je na praksi bilo stvarno lijepo i željela sam se vratiti u tvrtku”, napominje mlada Velikogoričanka i ističe da joj je zaposlenje osim financijske dobiti, omogućilo učenje i razvoj, mogućnost povezivanja s drugima, te donijelo slobodu, izazove i odgovornost.

“Rad u Atlanticu donio mi je i divne kolege, prijatelje te nova znanja u mnogim područjima”, kaže Kristina koja u Atlanticu radi kao mlađi DWH – BI specijalista. Još je, kaže, daleko od specijalista, tako da trenutno uči, primjenjuje stečeno znanje s fakulteta, koje još treba kovati i upotpuniti sa stvarnim primjerima van ‘sigurnih’ primjera iz fakultetskih dana.

“Zadovoljna sam s poslom, to je ono što me zanima i u čemu se želim karijerno graditi. Radno okruženje je odlično, kolege su pristupačni i puni razumijevanja. Tim u kojem sam je poseban i ne bih ga mijenjala, jedna od naših tradicija definitivno je jutarnja kava, bila ona online ili uživo. Obožavam raditi u Atlanticu, idem s veseljem na posao”, zaključuje Kristina Ivatović.

Maja Vekić Vedrina, direktorica DWH – BI i analitike u Atlantic Grupi, kaže kako je Kristina prije svega divan čovjek i sjajan mladi stručnjak koji se jako brzo razvija. “Želja i volja za učenjem, upornost, preuzimanje dodatnih zadataka, odgovornost – sve su to osobine koje krase Kristinu”, napominje Kristinina nadređena i nadodaje kako je i jako kreativna, puna ideja i jasno uočava situacije gdje se može bolje, efikasnije i drugačije.

“Na primjer, Kristina je unijela inovacije u način na koje naš IT tim organizira i održava edukacije za naše interne korisnike tako da je taj važni proces puno efikasniji nego prije. A u pripremi je još puno noviteta tako da ćemo biti još i bolji”, kaže Maja Vekić Vedrina i nadodaje da je Kristina u Atlantic Grupi počela raditi u vrijeme najteže pandemije i lockdowna.

Bilo je, kaže, izazovno odraditi kvalitetan onboarding u tim neobičnim okolnostima, ali i to je prošlo odlično. “Kristina je dobila sjajnog mentora i kroz intenzivni onboarding proces vrlo brzo se u potpunosti uključila u život tima. Kolege su je prihvatile odlično i Krsitina je odlično prihvatila kolege.

Ona nam je donijela svježinu, kreativnost i nove ideje, a s druge strane dijelimo iste temeljne vrijednosti tako da je uključivanje u tim išlo bez ikakvih poteškoća. Kristina je u Atlanticu nešto više od godinu dana, a ja imam osjećaj kao da smo u istom timu puno, puno duže”, zaključuje Maja Vekić Vedrina.

Komentirajte prvi

organizator
pod pokroviteljstvom
glavni partner
partneri

New Report

Close