Snažan iskorak na zapadnoeuropsko tržište: Za NATO ugovoren najveći međunarodni projekt KING ICT-a

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2020. u 13:08
FOTO: Press

To je dosad najveći međunarodni ugovor KING ICT-a, a dobiven je na međunarodnom natječaju RFQ-CO-15569-SIEM Infrastructure Refresh. Vrijednost osnovnog dijela ugovora je 7,8 milijuna €.

KING ICT potpisao je novi ugovor s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informacije u području kibernetičke sigurnosti. To je dosad najveći međunarodni ugovor KING ICT-a, a dobiven je na međunarodnom natječaju RFQ-CO-15569-SIEM Infrastructure Refresh. Vrijednost osnovnog dijela ugovora je 7,8 milijuna €.

Strogi kriteriji odabira implicirali su izradu profesionalne ponude kojom je dokazano traženo iskustvo, raspolaganje timom stručnjaka te znanje potrebno za izradu optimalnog dizajna i implementacije najsuvremenijih rješenja iz domene kibernetičke sigurnosti i IT infrastrukture.

Ugovor uključuje isporuku i implementaciju SIEM rješenja za upravljanje sigurnosnim zapisima i događajima s kompletnom, najsuvremenijom IT infrastrukturom te uslugama isporuke, implementacije, edukacije i jamstva.
SIEM rješenje ključan je sustav pri obavljanju zadaća obrane od kibernetičkih napada i koristit će se u sklopu usluga koje NATO Cyber Security Centre u sklopu NCIA agencije isporučuje NATO-u. Nakon prethodnog rada na NATO projektima, ovaj je projekt još jedan korak u nastavku širenja poslovanja KING ICT-a na zapadnoeuropska tržišta.

„Stručnjaci u hrvatskim tvrtkama imaju veliko znanje i iskustvo koje se cijeni na međunarodnoj razini. Zahvalni smo svima koji su nam ukazali povjerenje i postali dio tima ovog projekta ustupajući resurse. Raduje nas što smo dio priče u kojoj smo to mogli demonstrirati i dobiti povjerenje za ovako važan posao. Ovaj projekt vidimo kao veliku priliku i na nama je odgovornost u daljnjem dokazivanju naših sposobnosti u isporukama rješenja i usluga u najzahtjevnijim okruženjima i prema najstrožim standardima. To će, nadamo se, otvoriti brojna vrata i drugim hrvatskim tvrtkama i stručnjacima.“, kažu iz KING ICT-a.

Vijest je objavljena i na službenim stranicama NCIA-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close