King ICT prodao MZOE-u modul za 650.000 kuna

Autor: Saša Paparella , 16. veljača 2020. u 21:59
Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić/R. ANIĆ/PIXSELL

Ministarstvo odustaje od eGOP sustava jer je ‘tehnološki zastario’.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike (MZOE) je bez prethodne objave poziva na nadmetanje, u studenom 2019. uputilo poziv za dostavu ponude modula za implementaciju pisarnice, ulazno izlazne pošte, temeljem kojeg je s tvrtkom King ICT potom zaključen ugovor o implementaciji njihovog modula Active Manager.

Kako doznajemo u MZOE, ugovorna vrijednost tog modula iznosi 650.000 kuna, a rok za njegovu primjenu je kolovoz 2020. Riječ je o nadogradnji sustava za upravljanje ljudskim resursima i dokumentacijom zaposlenika nabavljenog u prosincu 2018. otvorenim postupkom javne nabave, a koji je okončan odabirom jedinog ponuditelja, tvrtke King ICT.

Prethodno je MZOE koristio domaći eGOP sustav, odnosno DMS (Document management system), programsko rješenje za uredsko poslovanje preuzeto od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. “Rješenje eGOP je tehnološki i funkcionalno zastarjelo, pa će po implementaciji nabavljene usluge sustav i programsko rješenje eGOP biti stavljeni izvan uporabe”, kažu u MZOE.

“S obzirom na činjenicu da je trenutni sustav za uredsko poslovanje nefunkcionalan, s čestim zastojem u radu i temeljen na zastarjeloj tehnologiji, bilo je potrebno sustav za upravljanje ljudskim resursima i dokumentacijom zaposlenika nadograditi modulima pisarnice i ulazno izlazne pošte kako bi se na jednostavan način urudžbirali akti i digitalizirao potpis stvaratelja akata.

Kako je odabrani ponuditelj, King ICT, vlasnik sustava, te nije suglasan da Ministarstvo omogući rad, razvoj ili implementaciju nadogradnji sustava trećima, poziv za dostavu ponude modula upućen je kroz pregovarački postupak bez prethodne objave poziva na nadmetanje”, objašnjavaju u MZOE.

Komentar smo dobili i u tvrtki King ICT, gdje napominju kako su u domeni implementacije integriranih sustava upravljanja ljudskim potencijalima i dokumentacijom zaposlenika “razvili vlastite platforme prilagođene specifičnostima lokalnih tržišta, iznimno konkurentne u usporedbi s globalnim i lokalnim rješenjima”.

Komentirajte prvi

New Report

Close