Riječka kompanija ostvarila rekordan rast unatoč koroni

Autor: Marija Crnjak , 27. srpanj 2020. u 12:56
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

JGL je uspio ostvariti dvoznamenkasti rast i rast brži od tržišta. Taj rezultat je tim veći, s obzirom da je zabilježen pad prodaje u Rusiji i Hrvatskoj, dva najveća tržišta JGL-a, pohvalili u se danas iz kompanije.

U prvoj polovici ove godine JGL je u farmaceutskom dijelu poslovanja nastavio s trendom rasta prihoda i operativne profitabilnosti. Poslovni prihodi JGL Pharme, sukladno preliminarnim, konsolidiranim rezultatima, dosegnuli su rekordnih 355 milijuna kuna. To čini rast od 16 posto, u uvjetima otežanog poslovanja zbog pandemije s koronavirusom, koja je dovela do naglog usporavanja potražnje u drugom kvartalu. Međutim, čak i u tim okolnostima JGL je uspio ostvariti dvoznamenkasti rast i rast brži od tržišta. Taj rezultat je tim veći, s obzirom da je zabilježen pad prodaje u Rusiji i Hrvatskoj, dva najveća tržišta JGL-a, pohvalili u se danas iz kompanije.

“Ovo je sjajan rezultat jer govori kako smo uspjeli izgraditi dovoljno veliko i rastuće poslovanje u Ukrajini, Kazahstanu, BiH, Bjelorusiji i B2B tržištima, a time i smanjili ovisnost o pojedinim tržištima. Rusija je i dalje naše najveće tržište, na kojem smo ostvarili 33 posto prihoda u prvoj polovici ove godine, ali je to smanjenje s 39 posto udjela lanjske godine. Međutim, ono što nas posebno veseli je rast u B2B biznisu za čak 87 posto. Time potvrđujemo konkurentnost JGL-a na europskoj sceni te osiguravamo jako važan izvor novih prihoda, u kojem nemamo rizik tečajnih razlika”, ističe Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close