Poznati ugostitelj doskočio novim okolnostima: Odlučio zadržati sve radnike i još zapošljavati

Autor: Marta Duić , 31. ožujak 2020. u 13:58
FOTO: PD

Vlasnik Nikola Božić jedan je od rijetkih ugostitelja koji je odlučio zadržati sve svoje djelatnike i zaposliti troje novih te svima isplaćivati plaću tijekom krize.

Dok su mnogi ugostitelji diljem zemlje suočeni s problemima izazvanim pandemijom restoran Đurina Hiža iz Varaždinskih Toplica pokazuje kako se poslovati ipak može. Naime vlasnik Nikola Božić jedan je od rijetkih ugostitelja koji je odlučio zadržati sve svoje djelatnike i zaposliti troje novih te svima isplaćivati plaću tijekom krize. Kako kaže, nije to bila jednostavna odluka, no vidjevši da se približava poslovna nevolja, počeo je tražiti novi poslovni koncept, koji će i njemu i djelatnicima pomoći da prebrode ovo teško razdoblje.

Đurina Hiža ukupno ima šest zaposlenih uključujući i vlasnika Nikolu Božića, a pridruže im se i Nikolini mama i tata koji su u OPG-u Božić. U svibnju im dolazi novi zaposlenik, a još traži troje zaposlenika za nove projekte koje planira. Đurina Hiža posluje već 13 godina, a OPG Božić posluje od 2003. godine. Premda su se mnogi iz branše okrenuli dostavi gotovih obroka, Božić ističe kako to nije njegov izbor.

“Dok stigne do naručitelja, hrana definitivno gubi na kvaliteti, što može utjecati i na integritet brenda, a ionako ljudi ovih dana često sami kuhaju kod kuće. No, kvalitetne namirnice nikad ne gube svoju vrijednost”, objašnjava Božić.

Baš zato je okupio obitelj i suradnike te započeo distribuciju vlastitih mesnih i vinskih delikatesa, koje dostavlja u pet hrvatskih gradova – Zagreb, Varaždin, Koprivnica, Ludbreg, Čakovec. Uskoro će se na njegovoj ruti naći i neki slavonski i dalmatinski gradovi, a interes za domaćim specijalitetima sve je veći. Kako ističe Božić, većinski dio njihove ponude su domaći proizvodi iz vlastite proizvodnje, a ostale proizvode otkupljuju od drugih OPG-ova iz okolice te od Lovačkih društava i s domaćih farmi, čime i njima pomažu u poslovanju. Otkupljuju i svježe meso koje samostalno odležavaju u Dry Ageru.

Šire ponudu

Božić je putem društvenim mreža pozvao i ostale OPG-ove na suradnju. Kako kaže, želi distribuirati i njihove proizvode, prije svega kako bi pomogao, no i kako bi stanovnicima ostalih gradova omogućio uživanje u domaćim delicijama.

“Dok majka peče domaći kruh i spravlja kosanu mast te od medvjeđeg luka spravlja pesto, a od koprive i mente prirodne sokove, otac s velikom ljubavlju priprema Sauvignon i Rizling rajnski od grožđa iz vlastitog vinograda. Moja velika strast su steakovi kao primjerice T-Bone, Rib Eye i Tomahawk, koje odležava u ogromnom Dry Ageru, a nudimo i sušenu šunku i domaće kobasice od divljači”, ističe Božić.

Sve spomenute proizvode, a uskoro i kvasac, moguće je naručiti malom dedaideposvetu@gmail.com, a pošiljka stiže na vaša kućna vrata. Dostava je besplatna, a više informacija možete pronaći na Facebook stranici Đurina Hiža.

Komentirajte prvi

New Report

Close