Pevex otvorio centre u Zagrebu, šef Uprave Lovrinčević:  “Moramo biti fleksibilni u novim uvjetima!”    

Autor: Suzana Varošanec , 28. ožujak 2020. u 14:32
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Omogućili su plaćanje na 12 rata za 86.000  partnera – malih tvrtki i obrta,  kroz  Pevex Partner program,  preuzevši na sebe trošak financiranja kamata i naknade.

Najveći hrvatski lanac neprehrambene robe Pevex danas je otvorio svih pet zagrebačkih trgovačkih centara, uz obvezna ograničenja broja ljudi u svakom centru ovisno o njegovoj veličini, kako se ne bi stvarale gužve te primjenu svih mjera pojačane higijene i organiziranja rada tako da bude osigurana što veća međusobna udaljenost radnika i kupaca, kao  i poštivanje strogih mjera socijalnog distanciranja.

Predsjednik uprave Pevexa Jurica Lovrinčević kaže  kako su omogućili plaćanje na 12 rata za  oko 86.000  kupaca – uglavnom malih tvrtki i obrta,  kroz članstvo u  Pevex Partner program.

“Preuzeli smo na sebe trošak financiranja kamata i naknade za 12 rata  glede svih 86.000 naših partnera – malih tvrtki i obrtnika.  Trebamo biti maksimalno fleksibilni u  novim uvjetima ”, ističe Lovrinčević dodajući da surađuju  s većinom domaćih proizvođača cementa, žbuke, crijepa I ostalih materijala potrebnih za izgradnju te da će centri raditi i nedjeljom u radnom vremenu od 8 do 14 sati.

Zabrana rada trgovinama građevinskom opremom u Zagrebu i Krapinsko-zagorskoj županiji, kako bi se olakšala obnova objekata oštećenih u nedavnom razornom potresu koji je pogodio Zagreb, ukinuta je na zahtjev Udruženja graditeljstva Hrvatske gospodarske komore, čija potpredsjednica graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj naglašava da je podneseno  više od  25.000 zahtjeva za procjenu štete od potresa, a sve te objekte će trebati u većoj ili manjoj mjeri sanirati.

„Osobno sam odmah nakon potresa izašla na teren i dobro znam o kakvim razmjerima štete se radi. Zato opet pozivam naše građevinske tvrtke, proizvođače opreme i građane da nam se jave, a mi ćemo im pomoći u koordinaciji obnove“, poručila je Čagalj i pohvalila razumijevanje Stožera civilne zaštite koji je promptno reagirao i ukinuo zabranu rada trgovinama građevinske opreme.

Kako iz HGK napominju,  posrijedi je prava prilika da se u oštećene zgrade i kuće ugrade hrvatski materijali, i tako pomogne građanima koji su pogođeni potresom, ali i našim tvrtkama iz sektora građevina.

“Zato pozivamo domaće proizvođače građevinskog materijala, boja i lakove te sve ostale opreme potrebne za sanaciju šteta da se što aktivnije uključe u akciju obnove, a građane pozivamo da u što većoj mjeri kupuju hrvatsko“, istaknula je Čagalj.

New Report

Close