Niti jedan medij nije napravio više za osobe s invaliditetom

Autor: Poslovni dnevnik , 05. lipanj 2022. u 22:00
Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge ZAMISLI/D. Višnjić/PIXSELL

Nisam ni u snu nisam mogla zamisliti da će projekt obuhvatiti već deset generacija.

Udruga ZAMISLI dala je bezuvjetnu podršku projektu “Iskustvo zlata vrijedi” jer se zlatne prilike ne propuštaju.

Nakon telefonskog poziva meni osobno, od strane Poslovnog dnevnika i molbe za sastankom, razočarano sam rekla da imam malu bebu i da ne mogu odvojiti vrijeme kako bi došla u predloženi termin sastanka. Nakon pet minuta isti broj je prikazivao moj ekran na mobitelu, a nakon javljanja su me zamolili da oni dođu kod nas doma.

Tada sam shvatila da ti ljudi misle ozbiljno. No ni u snu nisam mogla zamisliti da će projekt obuhvatiti već deset generacija. Do tada se nismo susreli sa suradnjom s nekim od medija. Uglavnom smo se mučili s urednicima zajedno s novinarima koji su se trudili napisati afirmativan članak koji bi urednik uništio svojim naslovom.

Jedno vrijeme smo prikupljali “najoriginalnije” naslove i istaknute dijelove u objavama. Najbolji je bio naslov s početka ovog stoljeća: “Terapija jahanjem invalidne djece”, koliko znam i danas se jedna pub kviz ekipa tako zove.

Ohrabrujuće je bilo što je kod nas doma uz kolegicu Lindu Badrić došao i glavni urednik, Vladimir Nišević. Odmah smo ga izbombardirali s našim frustracijama kako mediji nekorektno izvještavaju o invaliditetu, odnosno sami urednici zakompliciraju svojim intervencijama. Čovjek se očito nije nadao takvom pristupu.

Pristojno nas je poslušao i rekao da će uvažiti svaku našu sugestiju, da imaju najbolju namjeru i da sebe kao medij vide u ulozi onih koji povezuju poslodavce s osobama s invaliditetom.

Moram priznati da svih ovih deset godina kroz objave i pisanja o osobama s invaliditetom niti jedan medij nije učinio više od Poslovnog dnevnika. Ne samo s objavama nego i povezivanjem poslodavaca s osobama s invaliditetom.

Neposredno su se desile mnoge lijepe priče poput onih koji su otišli na praksu i još danas rade kod tog poslodavca, do novih projekata i suradnji kao i priznanja koje je za izvještavanje o invaliditetu, Poslovni dnevnik dobio od Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Sve su to možda za nekoga male stvari, ali u obiteljima osoba s invaliditetom, upravo male stvari najviše znače.

Komentirajte prvi

organizator
pod pokroviteljstvom
glavni partner
partneri

New Report

Close