Ni neradne nedjelje ne mogu im ništa, kruh iz kruhomata je hit

Autor: Marta Duić , 11. ožujak 2024. u 22:00
Voditelj projekta Panissimo Paolo Radoš s kolegom Sandrom Nefatom/S. Miljević/PIXSELL

Pazinska tvrtka Reginex postavila je devet Panissimo kruhomata na području Istre, a planiraju otvaranje probnih lokacija i na riječkom području.

Imati svježe, kvalitetne i domaće pekarske proizvode nadohvat ruke koji su dostupni 24 sata, osnovna je ideja iza inovativnih stanica za kruh Panissimo koji već skoro tri godine postoje u malim istarskim mjestima i selima. Danas, kada je nedjeljom gotovo nemoguća misija doći do kruha, ova pazinska tvrtka nudi ga čak i nedjeljom i to u skladu sa zakonom – iz kruhomata.

U Panissimo stanicama za kruh imaju šest vrsta kruha i šest vrsta kolača. Za ideju kruhomata zaslužna je tvrtka Reginex koja se više od 30 godina bavi proizvodnjom pekarskih i slastičarskih proizvoda te ih plasira putem vlastitih maloprodajnih i veleprodajnih kanala na području Istarske županije.

Duge fermentacije
“Vlastitih maloprodajnih trgovina imamo šest, od 2021. uz njih upravljamo s devet Panissimo ‘bread stationa’ te dnevno dostavljamo svoje proizvode na više od 120 lokacija trgovaca, hotela i restorana.

Najprodavaniji bobuli i domaći

Iz kruhomata su im najprodavaniji proizvodi upravo oni koji su i inače hit kod kupaca, a to su kruh bobuli 500g i domaći kruh 400g.

Posebnu pažnju pridajemo odabiru kvalitetnih sastojaka i dugim fermentacijama te u svim našim proizvodima koristimo prirodne divlje kvasce, odnosno ‘sourdough’ koji sami proizvodimo. To našim proizvodima daje bolju kvalitetu, bolju probavljivost te bolje održavanje svježine”, kaže Paolo Radoš iz Reginexa, ujedno i voditelj projekta Panissimo.

Naravno, zbog neradnih nedjelja i njihove maloprodajne trgovine ne rade, ali zato su kruhomati – hit. “Neradne nedjelje su dosta utjecale na naše poslovanje u obliku pada prodaje jer su naše klasične maloprodajne trgovine zatvorene kao i trgovci koji naše proizvode prodaju, ali je pad manji nego da automata nema”, objašnjava Radoš.

Na pitanje jesu li nedjelje bolje nego prije zakonskih zabrana, Radoš odgovara, gleda li se poslovanje kruhomata – da. “Gledate li ukupnu prodaju Reginexa, onda ne”, kaže Radoš napominjući im je volumen prodaje drugim kanalima i dalje značajniji. Ta pazinska tvrtka pekarstvom se bavi od 1990. godine, imaju 50 zaposlenika, a proizvode prodaju na području cijele Istre kroz vlastite maloprodaje, lance supermarketa i lokalne trgovine te kroz Panissimo stanice za kruh, odnosno kruhomate.

Uz to, Reginex je i zastupnik nekoliko vodećih svjetskih proizvođača pekarske i slastičarske opreme te nudi usluge opremanja, inženjeringa i servisa diljem Hrvatske i šire regije. Iz kruhomata su im najprodavaniji proizvodi upravo oni koji su i inače hit kod kupaca, a to su kruh bobuli 500g (kruh oblikovan u mala okrugla peciva, op.a.) i domaći kruh 400g. Za sada je postavljeno devet kruhomata na području općina Pazin, Marčana, Žminj i Medulin.

50

radnika zapošljava tvrtka Reginex

Modificirani automati
U kruhomatima se nalaze isključivo dnevni svježi pekarski proizvodi, uređaji se njima pune u jutarnjim satima, a nadopunjavaju popodne. Sav kruh koji nije prodan tog dana kod sljedećega jutarnjeg punjenja zamjenjuje se svježim, ilustrira Radoš.

Premda su ‘vending’ automati poznati po ponudama kave i napitaka, grickalica te mlijeka, Panissimo je prvi takav uređaj specijaliziran za svježe pekarske proizvode. Budući da se dugi niz godina bave inženjeringom i opremanjem u pekarstvu i zastupnici su niza svjetski poznatih brendova pekarske opreme, u Reginexu su odlučili modificirati snack automate.

“Trenutno smo fokusirani na širenje na istarskom području, a nakon toga plan je probne lokacije postaviti i na riječkom. Krenuli smo s dva automata 2021. godine, danas ih je postavljeno ukupno devet, a ubrzo bi trebala biti postavljena i deseta lokacija. Plan nam je i dalje širiti sve segmente našeg poslovanja, kako u ‘vendingu’ i maloprodaji, tako i u veleprodaji”, otkriva Radoš.

Komentirajte prvi

New Report

Close