Neto dobit AD Plastik grupe 63,9 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. listopad 2019. u 14:00
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

AD Plastik grupa je u prvih devet mjeseci ostvarila 63,9 milijuna kuna neto dobiti, što je rast od 6,3 posto u odnosu na isto razdoblje lani, priopćili su u srijedu iz te tvrtke.

EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) iznosi 133,5 milijuna kuna i porasla je 3,6 posto.

AD Plastik grupa u prvih devet mjeseci bilježi i rast poslovnih prihoda, za 16,6 posto, na 1,09 milijardi kuna. Porasli su i prihodi od prodaje, za 14,3 posto, na 1,06 milijardi kuna.

Poslovni rashodi grupe u prvih su devet mjeseci iznosili 1,03 milijarde kuna i povećani su 19,8 posto prema istom razdoblju lani.

"Poslovni rezultati za prvih devet mjeseci pokazuju pozitivne trendove našeg poslovanja, unatoč nešto nepovoljnijim utjecajima na tržištu", rekao je predsjednik Uprave AD Plastik grupe Marinko Došen.

Od početka godine, kako je rekao, usmjereni su na industrijalizaciju i realizaciju ugovorenih projekata.

Osim početka serijske proizvodnje redizajniranog Twinga i novog Clia 5 koje su započele u drugom tromjesečju, do kraja godine započet će i serijska proizvodnja vrlo zahtjevnog projekta Forda, s kojim AD Plastik prvi puta surađuje na programu bojenja, te redizajniranog Smarta, rekao je Došen.

Napominje i kako su zadnjih nekoliko mjeseci ugovorene značajne poslove razvoja i proizvodnje komponenti u Rusiji, koji se najvećim dijelom odnose na nove modele alijanse Renault-Nissan-AvtoVAZ, jednog od ključnih kupaca na tom tržištu.

"Ovi će projekti značajno popuniti kapacitete naših ruskih tvornica što će omogućiti daljnji rast i razvoj grupacije na tom tržištu", rekao je Došen. 

AD Plasit grupu čine AD Plastik Hrvatska, AO AD Plastik Togliatti Rusija, ZAO AD Plastik Kaluga Rusija, ADP Srbija, AD Plastik Slovenija, Tisza Automotive Mađarska.

Komentirajte prvi

New Report

Close