M+ Grupa uvrstila dionice na Zagrebačku burzu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. kolovoz 2019. u 13:10
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Tvrtka Meritus ulaganja, na tržištu poznata i pod imenom M+ Grupa, u četvrtak je potpisala ugovor o uvrštenju 857.805 dionica na Zagrebačku burzu, što čini njezin temeljni kapital od 85,78 milijuna kuna.

M+ Grupa osnovana je 2007. godine u Zagrebu. Bavi se pružanjem usluga kontaktnog centra i direktnog marketinga, a područja rada su joj i telekomunikacije, TV, energija, banke, osiguranje, servisi i industrija robe široke potrošnje.

Posluje na tržištima Hrvatske, Srbije, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Njene usluge koriste kompanije na 16 svjetskih tržišta, te zapošljava 2.200 ljudi.

Ugovor o uvrštenju dionica M+ Grupa na Zagrebačku burzu potpisali su predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić te izvršni direktor M+ Grupe Ivan Posavec i financijski direktor Darko Horvat.

Gažić je uvrštenje ocijenila iznimno važnim za domaće tržište kapitala, jer se radi o prvom uvrštenju novih dionica na Zagrebačku burzu u 2019. godini.

„Drago nam je da je M+ Grupa prepoznala prednosti prikupljanja sredstava za rast i razvoj na ovaj način, a investicijska zajednica pokazala je da je željna novih i zanimljivih investicijskih projekata”, rekla je Gažić.

Predsjednik Nadzornog odbora M+ Grupe Zvonimir Mršić ocijenio je uvrštenje značajnim iskorakom te ocijenio da tvrtka time stvara predispozicije za daljnji rast i razvoj.

"Investitori su prepoznali M+ Grupu kao kvalitetnu priliku za ulaganje te su podržali domaću kompaniju koja raste, otvara nova radna mjesta i širi svoje poslovanje u Hrvatskoj, ali i na brojnim tržištima izvan naše zemlje”, rekao je Mršić.

Komentirajte prvi

New Report

Close