Ina ide u izdanje obveznice vrijednosti do dvije milijarde kuna

Autor: Jadranka Dozan , 10. studeni 2021. u 16:57
Naftna industrija Ina prva je na nacionalnoj ljestvici za 2017.

Prema Prospektu koji je danas odobrila Hanfa, prikupljena sredstva koristit će se “za financiranje općih korporativnih potreba INA Grupe”, a to, uz ostalo, uključuje i financiranje investicija, ali i potencijalnih akvizicija

INA Industrija nafte sprema se na veliko izdanje obveznica, i to već ove godine. Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga s današnje je sjednice izvijestilo da je Ini odobrilo pojednostavljeni jedinstveni prospekt u vezi s javnom ponudom i uvrštenjem obveznica na uređeno tržište ukupnog nominalnog iznosa do najviše dvije milijarde kuna, s fiksnom godišnjom kamatnom stopom i jednokratnim dospijećem glavnice nakon pet godina.

Uz denominaciju na milijun kuna obveznice namjenjene samo kvalificiranim ulagateljima, a uvjete javne ponude, uključujući i vremenski raspored, odredit će kompanija i objaviti ih u javnom pozivu na upis. Prinos, kamatna stopa, cijena izdanja i količina obveznica u izdanju utvrdit će se naknadno i objaviti nakon provedene javne ponude.

U Hanfinu rješenju ističe se usto da je očekivani dan izdanja obveznice planiran tijekom zadnjeg kvartala ove godine. Navodi se i da je Prospektom predviđeno da će se neto prihod od tog izdanja koristiti za financiranje općih korporativnih potreba kompanije, odnosno INA Grupe, što uključuje financiranje postojećih obveza, potencijalnih akvizicija, financiranje investicija u opremu i postrojenja te financiranje obrtnog kapitala.

Komentirajte prvi

New Report

Close