Hanfa istražuje Nebojšu Šaranovića zbog moguće manipulacije oko Kraša

Autor: Poslovni.hr , 22. studeni 2019. u 14:10
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon što je uložio, po vlastitim procjenama, 45 milijuna eura u kupnju dionica Kraša, Šaranović jekrenuo u pokušaj osvajanja Kraš ESOP-a koji posjeduje 18,45 posto dionica tvrtke pri čemu tvrdi da su ga ‘radnici koji posjeduje udjele u Kraš ESOP-u sami pozvali da im da ponudu’.

Hanfa provodi istragu protiv Nebojše Šaranovića, neslužbeno doznaje Večernji list iz izvora upoznatih s potezima regulatora zbog moguće manipulacije na tržištu kapitala, piše Večernji list.

Naime, poduzetnik koji je stekao više od 25 posto dionica Kraša u nedavnom je intervjuu hrvatskim medijima pozvao udjelničare Kraš ESOP-a da mu prodaju svoje udjele te im javno ponudio 130.000 kuna po udjelu pritom prozvavši najvećeg pojedinačnog dioničara Kraša, Mesnu industriju braće Pivac da pokušava kupiti te iste udjele za 50.000 kuna. Informacija da Pivci uopće pokušavaju kupiti udjele u Kraš ESOP-u niti je potvrđena niti dokazana, a licitiranje iznosima pokušaj je manipulacije tržištem, drže upućeni u pravila igre.

Sami Pivci ne mogu odgovoriti na prozivku obzirom da je na snazi njihova javna ponuda za otkup dionica Kraša, koju su objavili sukladno pravilima Zakona o tržištu kapitala. Zbog činjenice da Pivci ne smiju odgovoriti na prozivke, informacije koje javnost dobiva od drugog najvećeg dioničara Kappa Star Limiteda, iza kojeg stoji Šaranović, mogu uzrokovati pomutnju među dioničarima, a ne mogu biti provjerene.

Nakon što je uložio, po vlastitim procjenama, 45 milijuna eura u kupnju dionica Kraša, Šaranović jekrenuo u pokušaj osvajanja Kraš ESOP-a koji posjeduje 18,45 posto dionica tvrtke pri čemu tvrdi da su ga 'radnici koji posjeduje udjele u Kraš ESOP-u sami pozvali da im da ponudu'.

U međuvremenu se nakon dva tjedna mira uzburkalo i na Zagrebačkoj burzi. Po cijeni od 1050 kuna po dionici prodano je do 13.30 sati 16.079 dionica, što je otprilike oko jedan posto udjela u Krašu. Jučer je pak netko kupio 9500 dionica i ostvario oko 10 milijuna kuna prometa.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Istrazuju Saranovica jer je spreman platit 250% vise nego Pivci.Zasto da ljudi dobiju vise kad mogu manje. Sram ga bilo kako manipulira. Zasluzija je dozivotni zatvor.

New Report

Close