Fortenova grupa je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom

Autor: Poslovni.hr , 22. rujan 2020. u 16:49
Foto : Davorin Visnjic/pixsell

“Krajnji nam je cilj, pod uvjetom da se postigne zadovoljavajuća cijena, odabrati strateškog partnera koji će dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju Poslovne grupe zamrznute hrane, a zaključenje procesa ovisi o pronalaženju takvog partnera“, rekao je Fabris Peruško.

Fortenova grupa je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih kompanija čine Poslovnu grupu zamrznute hrane koja djeluje unutar divizije Prehrana Fortenova grupe.


„Tijekom proteklih godina te ponovo posljednjih tjedana, povremeno su se pojavljivali komentari i diskusije o ponudama za različitu imovinu Fortenova grupe. Iako taj interes odražava snagu našeg poslovanja, naših brandova i menadžmenta, on svakako pobuđuje neizvjesnost i zabrinutost među našim zaposlenicima. Stoga ćemo nastojati brzo pregledati primljene ponude i odlučiti hoćemo li na jednoj ili više njih nastaviti raditi. Cilj nam je donijeti tu odluku do sredine listopada, što ćemo onda prvo komunicirati svojim zaposlenicima, a potom javno objaviti. Krajnji nam je cilj, pod uvjetom da se postigne zadovoljavajuća cijena, odabrati strateškog partnera koji će dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju Poslovne grupe zamrznute hrane, a zaključenje procesa ovisi o pronalaženju takvog partnera“, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe.


„Imajući u vidu našu jasnu strategiju financijskog jačanja kompanije, prodaja Poslovne grupe zamrznute hrane, ako se zaključi, rezultirala bi smanjenjem duga koje bi transformiralo financijsku poziciju cjelokupne Fortenova grupe. To bi onda omogućilo investiranje u preostale biznise kako bismo potaknuli njihov budući rast. Izvršni direktori i Upravni odbor pregledat će primljene ponude i brzo donijeti odluku o tome što ćemo dalje“, rekao je James Pearson, glavni financijski direktor Fortenova grupe.
„Kako bismo proaktivno postigli ciljanu kapitalnu strukturu putem razduživanja kompanije, spremni smo prodati samo jedan segment temeljnog poslovanja, koji bi potencijalno, s ovim ponudama, bila Poslovna grupa zamrznute hrane. Pored toga, prodaja našeg netemeljnog poslovanja kako bismo se fokusirali na glavne biznise nastavlja se i dalje“, zaključio je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe.

Komentirajte prvi

New Report

Close