Fortenova prodaje nematično poslovanje: Evo o kojim je tvrtkama riječ

Autor: Poslovni.hr , 02. listopad 2019. u 11:55
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Distribucijom materijala namijenjenih potencijalnim investitorima, Fortenova grupa je započela najavljeni proces dezinvestiranja društava iz nematičnog poslovanja.

Atlas i Kompas te Projektgradnja i Sojara prve su kompanije u procesu dezinvestiranja nematičnog poslovanja Fortenova grupe.

Na prodaju su ponuđeni vodeći pružatelji usluga putovanja u Jugoistočnoj Europi Atlas i Kompas s povezanim kompanijama, Projektgradnja, građevinska kompanija iz Slavonskog Broda koja ostvaruje snažne rezultate u javnom i privatnom sektoru te Sojara, lučki terminal za utovar, istovar i skladištenje žitarica u Zadru.

U skladu sa strategijom fokusiranja na razvoj poslovanja u svojim matičnim djelatnostima – maloprodaji i veleprodaji, prehrani i poljoprivredi te planiranim izlaskom iz djelatnosti koje ne predstavljaju njezino strateško usmjerenje, Fortenova grupa poduzela je opsežne pripreme za prodaju navedenih kompanija, što uključuje angažiranje savjetnika koji će voditi taj proces.

Cilj je Fortenova grupe da se za njezina nematična ovisna društva pronađu strateški ili financijski investitori koji će biti u stanju ostvariti veliki potencijal svakog od tih društava u korist njihovih zaposlenika, partnera i ostalih dionika. Ekskluzivni savjetnici Fortenova grupe za prodaju Atlasa, Kompasa i njihovih povezanih društava su tvrtke UMiUM i PKF.

Ekskluzivni savjetnik Fortenova grupe za prodaju Sojare u Zadru i njezine imovine, kao i za prodaju građevinske kompanije Projektgradnja je Deloitte Hrvatska.

Atlas i Kompas– regionalni lideri

Atlas, Kompas Ljubljana, Kompas Poreč i Kompas mreža regionalni su lider koji u Hrvatskoj i Sloveniji drže više od 20 posto tržišta te više od 15 posto tržišnog udjela u Crnoj Gori. Kompanije koje godišnje opslužuju oko 1,2 milijuna putnika u dolasku i odlasku poznate su po punom spektru usluga koje nude (kao touroperator, putnička agencija i kompanija za destinacijski menadžment), visokoj prepoznatljivosti dvaju najsnažnijih brendova te dugogodišnjoj prisutnosti na tržištu. Kompanije imaju više od 3.500 poslovnih partnera i preko 600 zaposlenih.

Ukupni prihod Atlasa, Kompasa i povezanih kompanija u 2018. godini iznosio je 219 milijuna EUR.

Projektgradnja-građevinski eksperti

Projektgradnja potpisuje neke od najvećih i najzahtjevnijih građevinskih projekata u Hrvatskoj, a profilirana je za izvođenje svih vrsta građevinskih radova. Njezine su ključne tržišne prednosti dobra diverzificiranost klijenata, što je rezultiralo dovršenjem projekata u kako u javnom sektoru, tako i komercijalnih i stambenih projekata, te visoko kvalificiran tim koji se sastoji od preko 200 građevinskih stručnjaka, od čega je 30 inženjera. Ukupna vrijednost 69 projekata koje je Projektgradnja izvela u protekle četiri i pol godine iznosila je 173,7 milijuna eura. Imajući u vidu predviđanja o rastu hrvatskoga građevinskog sektora od pet posto u razdoblju 2019. – 2021. Projektgradnja bi potencijalnim investitorima mogla biti lukrativno ulaganje.

Zadarska Sojara locirana je u lučkom terminalu u industrijskoj zoni. Tvornica raspolaže kapacitetima za preradu soje te ima više od 150 tisuća kubnih metara skladišnog prostora. Izvrsno je prometno povezana.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Atlas i Kompas– regionalni lideri

ha ha ha obje firme u stečaju  ovi ih Fortenove su gori od Ivice

Kome danas trebaju turističke agencije? Svi putuju puno povoljnije u privatnom aranžmanu. To jeotprilike kao da kupim printer da bi konkurirao izdavačima u eri elektroničke knjige.

New Report

Close