Evo kad će poletjeti nova domaća zrakoplovna tvrtka

Autor: Marija Crnjak , 17. veljača 2021. u 13:13

Kako je objavio Poslovni dnevnik u siječnju, direktor nove čarter tvrtke ETF Airways, pilot i poduzetnik Stjepan Bedić, okupio je domaće ulagače za projekt.

Očekuje se da će hrvatski startup zračni prijevoznik ETF Airways (Easy To Fly) u ožujku nabaviti svoj prvi zrakoplov, Boeing 737-800, koji će unajmiti od AerCapa, objavio je portal Ex-Yu Aviation. S radom bi trebali krenuti u travnju, ako se do tada dobiju potrebne dozvole.
Zrakoplov će se koristiti za čarter letove prema ugovoru o najmu koji pokriva zrakoplove, posadu, održavanje i osiguranje (ACMI). ETF se namjerava usredotočiti na rute s hrvatske jadranske obale poput Dubrovnika, Pule, Splita i Zadra do zračnih luka u Francuskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Hrvatska je obala jedno od najkonkurentnijih tržišta u regiji tijekom ljetnih mjeseci, s brojnim zračnim prijevoznicima koji održavaju sezonske i čarter letove iz Europe i Bliskog Istoka.
Kako je objavio Poslovni dnevnik u siječnju, direktor nove čarter tvrtke ETF Airways, pilot i poduzetnik Stjepan Bedić, okupio je domaće ulagače za projekt – u biznis s Bedićem uložila je ekipa viđenih hrvatskih ulagača i bankara – investitor Ratko Bajakić koji je pred nekoliko godina Nijemcima prodao svoj udjel u opatijskoj Liburniji, potom ekonomski analitičar Velimir Šonje, te bankar Zdenko Adrović, direktor Hrvatske udruge banaka koji je u projektu kroz svoju firmu Korta.

Među osnivačima su i piloti Dragan Stefanovski i Marko Banković, ekipa entuzijasta koja je s Bedićem već surađivala na nekoliko startup projekata u regiji, a dobar dio karijere su proveli u stranim kompanijama.

Kako nam je u siječnju pojasnio Šonje, ETF nema namjeru biti velika kompanija – linijski prijevoznik. Cilj je kroz usluge chartera i slične aranžmane, primarno na tržištu Europske unije, fleksibilnošću i pouzdanošću usluge iskoristiti prilike koje očekuju u narednim godinama.

Iz ETF Airwaysa zasad nisu bili dostupni potvrditi informaciju portala o početku rada.

Komentirajte prvi

New Report

Close