Hrvatska privatna aviokompanija na domaćim aviolinijama i ove zime

Autor: Lucija Špiljak , 27. listopad 2020. u 14:00
Foto: trade-air.com

Produženjem ugovora s Ministarstvom prometa u sklopu programa PSO povezuju Osijek, Zagreb, Pulu, Rijeku, Split i Dubrovnik do travnja.

Hrvatska privatna aviokompanija Trade Air otvorila je prodaju na domaćim aviolinijama na kojima će prometovati i u zimskom redu letenja od studenog 2020. do travnja 2021.

Produženje je to ugovora s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, a kako su izvijestili s portala Croatian Aviation, Trade Air u sklopu starog programa PSO (Public Service Obligation, tj. obveza javne usluge) povezuje Osijek, Zagreb, Pulu, Rijeku, Split i Dubrovnik.

Nude i charter i cargo letove, s cijelom flotom u kojoj su trenutačno Airbus 320 kapaciteta 180 sjedala te Fokker 100 sa 109 sjedala.

Direktor kompanije i pilot Marko Cvijin kaže nam da su u suradnji sa slovenskim turističkim agencijama provodili i charter letove iz Ljubljane za grčke destinacije do prije nekoliko dana, kad je slovenska Vlada obustavila sve međunarodne aktivnosti.

Putem europskih partnera i brokera Trade Air je ostvario i veliki broj letova kroz prijevoz sportskih klubova i reprezentacija. Kompanija je inače specijalizirana za tzv. wet lease (“mokri najam”) gdje su njihovi klijenti druge zrakoplovne kompanije.

“Prema statistici ostvarenih letova u ljetnoj sezoni, nije bilo otkazivanja zbog pandemije ili loše prodaje, a prosjek popunjenosti na letovima duž obale nije padao ispod 50%. I u posezoni bilježimo zahvalan broj putnika. To nisu samo turisti, već i poslovna putovanja, ali i spajanja obitelji”, rekao je Cvijin koji vjeruje da će Hrvatska u 2021. imati bolju predsezonu, samu sezonu i posezonu.

Komentirajte prvi

New Report

Close