Ericssonu Nikoli Tesli novi poslovi vrijedni 3,1 milijuna eura

Autor: Josipa Ban , 04. lipanj 2023. u 07:00
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Kompanija će raditi i na nastavku digitalizacije turizma.

Ericsson Nikola Tesla potpisao je niz novih ugovora u vrijednosti od 3,1 milijun eura, obavještavaju iz tehnološke kompanije.

Konkretno navode četiri projekta na kojima će raditi, a naručitelji su Ministarstvo turizma i sporta, Ministarstvo pravosuđa i uprave te Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva. Pojedinačnu vrijednost svakog ugovora ne navode.

20

godina prošlo je od pokretanja projekta sređivanja zemljišnih knjiga

Nastavak digitalizacije
“S Ministarstvom turizma i sporta RH ugovorena je suradnja u okviru projekta Hrvatski digitalni turizam – eTurizam. Razvojem i stavljanjem u funkciju mobilnih aplikacija te središnjeg portala, javnom sektoru omogućit će se učinkovitije planiranje, provođenje i praćenje turističkih politika, dok će se ostalim dionicima osigurati brže, kvalitetnije i jednostavnije poslovanje”, navode iz Ericsson Nikole Tesle.

Riječ je, naime, o projektu čiji su završni rezultati predstavljeni početkom ove godine, a koji je stajao 5,2 milijuna eura te je sufinanciran europskim novcem. Ministarstvo je turizma tada najavilo njegov nastavak, odnosno daljnju digitalizaciju turizma.

Sređivanje zemljišnih knjiga
Za Ministarstvo pravosuđa i uprave te Državnu geodetsku upravu Ericsson Nikola Tesla nastavit će rad na modernizaciji Informacijskog sustava katastra i zemljišnih knjiga. Konkretno, radit će na nadogradnji, održavanju i novim izmjerama. Nije na odmet spomenuti da je država projekt sređivanja zemljišnih knjiga i katastra pokrenula davne 2003.

Usto, s Ministarstvom pravosuđa i uprave Ericsson NT ugovorio je i nadogradnju te održavanje Jedinstvenog informacijskog sustava za nadzor nad provedbom Zakona o općem upravnom postupku te nadogradnja i održavanje sustava upravljanja kvalitetom u javnoj upravi.

Sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva pak nastavljaju konsolidaciju sustava zdravstvene informacijske infrastrukture.

Komentirajte prvi

New Report

Close